Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Sini †

Juliuksen Sini-Säde "Sini, Sinikka, Sinttu, Mummo, Muori, ..."
kääpiösnautserinarttu, pippuri&suola
26.12.1999 - 27.3.2014
ei mitattu

Sini KoiraNetissä

Sinikka on perheemme vanhin koira. Se tuli meille puolitoistavuotiaana minun kaverikseni ja onkin kulkenut yhdessä sun toisessa mukana. Sini on se syy, miksi itsekin halusin kääpiösnautserin ensimmäiseksi koirakseni. Vaikka Siniä ei ole juurikaan koulutettu, on se ollut täydellinen kaveri. Sini on kolunnut kanssani niin metsäpolkuja, kuin tallilla lantaloitakin. 

Luonteeltaan Sini on... no, Sini. Sini on aina ollut melko rauhallinen tapaus, vaikka onkin tykännyt lenkkeillä. Se ei ole kovin kiinnostunut meistä ihmisistä, vaan metsässäkin haihattelee omiaan ja irtoaa yli sadankin metrin päähän. Se ei kuitenkaan ikinä karkaa, vaan tulee aina takaisin, kun on tullakseen. Sini on ollut helppo irti pidettävä, sillä huonosta koulutuspohjastaan huolimatta se ei ikinä ole osoittanut kiinnostusta muita kulkijoita kohtaan metsässä, vaan pysähtyy aina jonkin matkan päähän räkyttämään, jos joku tulee vastaan. Räkyttähään se kaiken ja kaikki jalkakäytävilläkin kyllä. 

Sini ei vahdi kotona ääniä, mutta nuorempana, kun se pääsi kiipeämään sohvalle, josta näki ikkunasta ulos, se haukkui ihan kaiken jalkakäytävällä liikkuvan. Sinin harrastuksiin on kuulunut myös kaikenlaisten pieneläinten vahtiminen ja se on viettänyt tunteja vahtien terraarion asukkejakin. Tästä huolimatta Sini ei ole ikinä osoittanut kiinnostusta metsässä eläinten perään, eikä siellä seuraa esimerkiksi hajuja. 

Sinin kanssa ei ole harrastettu sen kummempia, sillä sen motivoitavuus on jäänyt sille tasolle, että se suorittaa namilla ohjaten pari temppua ja hyödyllistä käskyä. 

Terveys

-allerginen ampiaisille

8.5.2013, perusterveystarkastussydämestä kuului sivuääni, sydän- ja kipulääkitys aloitettu.
2012 alkuvuosi, perusterveystarkastusvirtsatietulehdus, muuten todettu terveeksi.
200? kohtutulehdus -> kohtu poistettu