Blogi Velmu Rölli Unto Muut koirat Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Onnistunut näyttelyreissu

14.9.2015
Aamu alkoi eilen lupaavasti, kun herätyskellon pirahtaessa kuudelta soimaan vaikutti Santtu täysin normaalilta. Olin ollut illalla leikkioptimisti ja pakannut sen tavarat mukaan jättäen kuitenkin koiran pesemättä. Aamulenkillä laitoin iloisia viestejä ties kenelle ja minulle vastattiin, että näyttelyihin vaan, kun epäröin vähän, uskaltaako Santun kanssa kuitenkaan lähteä misseilemään. Vähän kiire kyllä tuli, kun yhden koiran jalatkin tuli pestäviksi (valkoiset on pakko pestä...) ja pitihän ne nyt jokseenkin kuivatakin.


Paikan päällä oltiin kuitenkin ihan hyvissä ajoin, kun lähtö sujui aikataulujen mukaisesti. Ensin oli Röllin kehän vuoro. Olen enemmän kuin tyytyväinen. Rölli seisoi paikoillaan, ei syönyt ketään ja käyttäytyi muutenkin ihan asiallisesti. Tuomarina oli Terje Lindström. Rölli sai seuraavanlaisen arvostelun: "7 months. Big, very light & immature body. Good length of head. Enough neck. Need more angulation in front. Ribcage should be deeper. Good bones & feet. Not in top coat condition."


Röllin kehän jälkeen odotimmekin monen monta pitkästyttävää tuntia ennen kuin Santtu pääsi kehään. Kun kahteen yöhön oli nukkunut yhden yön unien verran, oli fiilis melko väsynyt ja jututkin sen mukaisia. :D Retkeilytuolimmekin olivat jääneet isäni autotalliin auton korjauksen yhteydessä, joten istuimme vain takin ja villapaidan päällä nurmella. Onneksi ei alkanut satamaan, vaikka sää muuttui melko epävarman näköiseksi jossain vaiheessa päivää, sillä iso sateenvarjommekin oli kaikkea muuta kuin mukana.

Santun innostamista ennen kehää. :D Valitettavasti fiilikset lopahtivat ennen sitä! 

Viimein jossain neljän tunnin istuskelujen jälkeen pääsimme kehään. Tuomarina oli Marianne Holm, jolta odotetusti AVO-H. Minusta oli outoa, kun Santtu ei joutunut edes mitattavaksi, vaikka kukaan ei vielä ikinä ole silmämääräisesti uskonut sen olevan oikean kokoinen. Arvostelu oli seuraavanlainen: "Suuri ja ilmava?, Kokoon sopiva luusto. Hyvä otsapenger. Hieman leveä kallo. Kuono saisi olla enemmän täyttynyt. Toivoisin tummemman pigmentin. Eturinnan tulisi olla kehittyneempi. Turhan luisu lantio. Erinomainen varpaisiin asti karkea karva. Tänään kovasti keksiä. Liikkuu leveästi ja taka-askel voimaton."


Olen oikein tyytyväinen päivään. Kuten kirjoitin jo aiemmin, Rölli käyttäytyi ihan hyvin ja sai mielestäni todenmukaisen arvostelun. 7kk ikäinen koira saakin olla "lapsellinen" ja mielummin jotain muuta mallia kuin molossi. Junnukehiin suuntaamme sen kanssa varmasti lähempänä puolentoista vuoden ikää kuin vuoden ikää, jotta se ehtii kehittymään siihen mennessä jo jonkin verran. Santtukin sai oikein hyvän arvostelun, josta on suurennettuna tietenkin paras kohta. :D Josefiinan mukaan kyseisen kohdan voisi jopa lisätä Santun meriittilistaan. En oikein tiedä, pitäisikö päivään olla todella pettynyt, kun se oli "tulokseton", mutta minä en ainakaan ole. Ehkä se vain todistaa sen, että olen melkoinen antinäyttelyihminen.

4 kommenttia:

 1. Onpas mukavaa, että Santtu on kunnossa :) Päivän paras uutinen.

  Näyttelystä saa kuitenkin aina tuomarin rehellisen arvion koirensa sen hetken kunnosta, ja siellä näkee muita koiria, joihin omiaan voi verrata. Marianne Holm on erittäin tarkka tuomari, joka tuntee käppänät perinpohjin, joten häneltä saatu arvio ei ole ainakaan sitäsuntätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin mustakin! Viedään kyllä vielä varoilta pissanäyte, vaikka ei enää oireilekaan.

   Jep, näinhän se on! Ja juuri sen takia Holmille olen jo pitkään halunnut viedäkin, kun tiesin saavani tarkan arvostelun. :) En tiedä, olisiko vielä muita käppänäspesialisteja, kun S on käynyt jo Salohallan, Bisterin ja nyt Holmin arvosteltavana.

   Poista
  2. Joulukuun Messarissa on molempina päivinä käppänäspesialistit, Winnerissä Marina Markio ja Voittajassa ruotsalainen Nina Karlsdotter :) Jälkimmäinen on ainakin todella tarkka koosta. Käppänäkerhon sivuilta löytyy lista Finnsieger-tuomareista, jotka ovat rotuspesialisteja.

   Tenhon kanssa ollaan menossa Markion kehään Winneriin. Ei odoteta titteleitä tai erikoisempaa menestystä, mutta haluan arvostelun tältä nimenomaiselta tuomarilta. Sunnuntain kehä taas skipataan suosiolla, Tenhon veli oli tällä tuomarilla, ja muuten ihan ok:sta arvostelusta huolimatta H tuli niin että rysähti (koira on 36cm, rokotti aika merkittävästi sentin ylityksestä).

   Poista
  3. Heh, ei me ihan Messariin lähdetä. :D Mutta pitää katsella noita tuomareita, jos osuisi seuraavan näyttelyinnostuksen aikana sopiviin näyttelyihin... :D

   Poista