Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Säikähdyksellä selvitty

10.1.2015
Ensimmäisten pahojen pakkasten iskiessä Santtu mitä ilmeisemmin jäädytti arat paikkansa. Koska tilanne ei tasaantunut muutamassa päivässä, vaan paikat punoittivat edelleen ja koira nuoli lakkaamatta, suunnattiin eläinlääkärille viikko sitten. Valkoinen käppänä oli hurmannut jonkun riiseninkin omistajan ja vaikka itse en päässyt mukaan, oli koira osannut käyttäytyä eläinlääkärissä mitä ilmeisemmin hyvin (vaikka luultavasti minun mittapuullani kurittomasti ja tavalla, jota en sille sallisi). Kotiin koira kuitenkin palautui tötterö päässään ja voidetta muutamina päivinä levitettäväksi. Santtu ei jostain syystä arvostanut tätä ratkaisua, mutta myöskään omistajan vanhoista kalsareista väsätyt housut eivät olleet koiran mieleen. Tilanne kuitenkin on palautunut normaaliksi viikon kuluessa ja on taas huokaistu helpotuksesta, kun koiralla ei ole mitään sen vakavampaa. Oton tilanteen tietäen pelkään jatkuvasti, että Santultakin löytyy jotakin vakavaa - sydänvika, virtsakivet tai vaikkapa haimavika... Listaa voisi jatkaa niin pitkälle kuin olen kääpiösnautsereilla ilmenneistä sairauksista lukenut. Toistaiseksi kuitenkin kaikki on hyvin Santulla. 

Kuvat ovat parin viikon takaa - kuvattu kyllä on, mutta havaittavissa on ollut jonkinlaista käsittelylomaa. Nyt, kun ulkona ei ole enää lunta, on mukavaa palata näihin tunnelmiin. 

 

6 kommenttia:

 1. Eiköhän Santtu ole ihan perusterve käppänänuorukainen. Suurin osa kuitenkin on terveitä, elleivät telo itseään.
  Hienoja kuvia iloisista koiruuksista! Varmaan tekin saitte nyt lunta, meillä on tullut vähän liiankin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että mulla vaan on käynyt liian hyvä tuuri: mulla on testatusti terve koira niiltä osin, jotka keksin, että voi testauttaa. Sen luonne on varsin näppärä ja sillä on hyvä karvanlaatu. Enpä kovin montaa vastaavaa käppänää keksi, kun nämä kaikki ovat vielä todennettuja. Ja kiitos! Lunta on tosiaan tullut huimasti lisää sitten eilisen.

   Poista
 2. Ihania snautsereita sulla! Tuo valkoinen väri on kyllä todella ihana! Itselläni on kaksi pippuri-suolaa käppänä ja keskikokoinen.

  nausterit.blogspot.fi

  VastaaPoista