Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Kuulumisia

7.7.2013
 
Nyt mennäänkin useampi päivä taaksepäin kuulumisien kanssa, nimittäin maanantaihin, jolloin meillä oli Santun kanssa agilityn alkeiskurssin toinen kerta. Tällä kerralla harjoittelimme ohjatusti puomia harjoituspuomilla, sekä puolikkaita keppejä kera jonkun verkkohäkkyrän, joka ohjasi koiraa, että miten piti mennä. Lisäksi itseharjoittelupisteellä pääsi harjoittelemaan lisää koiran eteen lähettämistä kera kahden esteen. Itseharjoittelupisteellä tein itse kuitenkin vain yhden esteen kanssa, etten haukkaa liian suurta palaa  heti kerralla. Santtu kyllä on tajunnut tuon idean hyvin, mutta ei etene ainakaan vielä kovin rivakkaasti. Palkan vaihtokin on tullut mieleeni, mutta en vain keksi, että mitä Santulle kokeilisin, kun tokoillessa on toiminut ihan mikä tahansa koiran omista ruokanappuloista lähtien.

Keppien harjoittelu olikin kaikkea ensimmäisellä kerralla koettua jännittävämpää, eikä Santtu kerta kaikkiaan suostunut moiseen "ansaan" menemään. Niinpä nostin Santun kahdella ensimmäisellä kerralla puoleen väliin keppejä ja lähdimme siitä etenemään. Näiden kahden ensimmäisen kerran jälkeen Santtu menikin vapaaehtoisesti jo ja tajusi idean taas nopeasti. Itse vain sain olla todella tarkkana, etten vahingossakaan  ohjaa koiraa hihnalla (ja eikös tätä samaa olla harjoiteltu muutenkin, miksi se virhe tulee niin luonnostaan?). Harjoituspuomilla taas ei ollut mitään ongelmaa alussakaan, vaan Santtu tuli ihan reippaasti ja se sai mennä hihnattakin jo melko pian. Ensi kerralla pääsemme kuulemma harjoittelemaan jo oikeaakin puomia.

 
match showssa otetusta kuvasta kiitos Siiri Helin!

Keskiviikkona kävimme Santun kanssa Klaukkalassa mätsäreissä. Koiria oli tullut paikalle paljon enemmän, kuin olin odottanut, joten paikalla kuluikin muutama tovi odotteluun. Santtu oli kehässä vasta melko lopussa. Parikehästä Santtu sai punaisen nauhan ja punaisten kehässäkin pääsi vielä jatkoon, mutta ei enää sijoittunut. Tyhjin käsin emme kuitenkaan paikalta lähteneet, sillä mätsärin järjestäjänä oli eläinkauppa, josta bongasimme ovikyltin (yllä), jota ostamatta emme millään voineet poistua. Muuta käppänätavaraa tässä talossa ei vielä taida ollakaan, eli tästä on hyvä aloittaa. ;)

 

Muuten olemme vain lenkkeilleet poikien kanssa runsaat vesivarastot mukanamme nauttien kesästä ja vaihtelevasta luonnosta. Olemme kiipeilleet kallioille, rämpineet pusikoissa etsien uusia reittejä tuloksetta ja tallanneet vanhoja, hieman harvemmin käyttämiämme reittejä. Kameraakaan ei ole kanniskeltu mukana (onneksi "tarpeen" vaatiessa kännykästä löytyy), vaan liikkeellä olemme olleet mahdollisimman vähin varustein. Hieman pidempää päiväretkeäkin olen suunnitellut, mutta saa nähdä, toteutuuko se lopulta edes. 

2 kommenttia:

  1. Meilläki on tommonen samanlainen ovikyltii, paitsi tietenki P&S väreissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, meillä ei kyllä kyltissä olevan koiran värillä ole väliä, kun melkein koko värisuora kuitenkin löytyy! :D

      Poista