Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Ongelmana vahtivietti

18.3.2016

Kohta on kulunut vuosi siitä, kun "pikku"-Rölli asteli laumamme jatkoksi. Lauma on siitä paljon muuttunut ja asuinpaikkakin vaihtunut. Silloin vajaa vuosi sitten kirjoitin ensimmäiseen postaukseen näin: "Pikkasen enemmän kokoa, pikkasen enemmän draivia, pikkasen enemmän turkkia ja ehkäpä pikkasen enemmän haastetta. " ja kaikki kohdat täytyy kyllä allekirjoittaa turkkia lukuunottamatta. Sitä ei tunnu juuri olevan ja koko runko on nypitty noin tunnissa - ihanaa! Haasteitakin tosiaan on riittänyt tässä vajaa vuoden aikana ja ison koon myötä ongelmatkin ovat hieman eri luokkaa. Oma mielenkiinnon puutteeni Santun menetyksen jälkeen ainakaan tilannetta helpottanut, kun tässä hyvin pitkään on vain hoidettu lenkkeilytykset. Toisinaan olemme kyllä käyneet kaupungilla kävelemässä, mutta esimerkiksi tokon aloittaminen ihan nollatekijöistä tuntuu hirvittävän raskaalta nyt Röllin kanssa - ja silti se työ vain olisi jaksettava tehdä sieltä pohjalta asti, vaikka itseään on tsempattava. Rölli on aktiivinen koira ja se ansaitsee itselleen tekemistä.

Mitä varsinaiseen ongelmaan tulee, on se ilmennyt liiallinen vahtivietti, joka kohdistuu Röllin reviiriin, sen kotiin. Kaupungilla tuo kävelee ihan ongelmitta piittaamatta ihmisistä tuon taivaallista, vaikka niitä tulee vastaan yhtäkkiä jostain kulman takaa tai koiran takaa ohitsemme. Mutta vieraita koira ei tahtoisi päästää sisälle, ei ollenkaan. Tämä havaittiin karulla tavalla (sitä sen enempää kiertelemättä), kun miesystäväni tuli kaverinsa kanssa sisälle ja Rölli oli hypännyt miesystäväni kainalon alta takana tulleen kaverin kaulaan. Käsittääkseni tapahtunut ei ole nuoren riiseniuroksen kanssa ollenkaan poikkeuksellinen, vaikka se ei siitä tietenkään hyväksyttävää tee. Tapahtuneen tehtiin tietenkin oitis suunnitelma, miten tällainen ei tule toistumaan. Meille ei tule enää vieraita ilman, että olemme molemmat kotona. Rölli ei missään tapauksessa ole päättävä osapuoli sen suhteen, kuka tulee sisälle ja kuka ei tule. Se on minun vierelläni istumassa, kunnes saa luvan mennä tervehtimään vieraita. Tällaista olin pyöritellyt päässäni jo ennen kasvattajaan yhteyksissä olemista, mutta hän vahvisti ajatukseni toimintatavan suhteen. Toivottavasti ongelma saadaan tällä menettelyllä pois!

2 kommenttia:

 1. Iso koira yllättääkin isosti! Käppänä ei yllä kurkkuun asti, vaikka miten hyppäisi. Ja viisaana koirana myös tietää sen.
  Toivottavasti vieraalle ei tullut traumoja. Röllin tarkoitus oli tietenkin hyvä, vaikka keino olikin hiukan hieman ylimitoitettu.
  Tsemppiä tokoharjoitteluun! Uskon, että Rölli haluaa tehdä mitä vain sinun mieliksesi, mutta joskus jalat saattavat olla päätä nopeammat. Ja noilla jaloilla ehtii pitkälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tainnut tulla onneksi traumoja. Kiitos tsempeistä. :)

   Poista