Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Poikien kanssa mätsäröimässä

26.1.2013
Tänään tosiaan kävimme suunnitelmien mukaisesti Hyvinkäällä Oton ja Santun kanssa mätsäreissä hakemassa siniset nauhat ja huomenna lähdemme Vantaalle tekemään saman. 

Oton pentuluokassa oli paljon koiria - mikäli kuulemani pitää paikkaansa, oli osallistujia 84! Oton kehä sujui minusta ihan hyvin ja minulle riittävästi, eli koira ravasi, kun piti ravata ja seisoi ryhdikkäästi. Pöydälläkin oltiin mallikkaasti ja annettiin tuomarin tutkia ja katsoa hampaat. 

Santun kanssa kehäilyyn olen taas kaikkea muuta kuin tyytyväinen, sillä seisotukset menivät aivan ala-arvoisesti. Käytöksessä ei senkään kohdalla ole edelleenkään mitään moittimista, eli puutteet johtuvat täysin minun esittämisestäni ja se vasta ärsyttääkin. Ei kai tähänkään auta muu kuin harjoittelu, mutta ärsyttää se silti. Jotenkin tuntuu, että olen tosiaan ainut, joka ei osaa koiraansa esittää edukseen. Sininen nauha ei siis tullut tälläkään kerralla yllätyksenä. 

Santun parikehän jälkeen tulikin kiire pentujen sinisten kehään, sillä pääsin vasta koirien häkille, kun jo kuulutettiin kaikki siniset pennut, joten ei auttanut muu kuin vaihtaa koirat ja lähteä sinne. Ahdastahan kehässä oli ja vaikka ravatessa jaettiin koirat pienempiin ryhmiin, ei tilaa liiaksi silti ollut. Otto kuitenkin oli tässäkin kehässä ihan ok, vaikka ei jaksanutkaan seistä enää samalla tavalla kuin parikehässä (pitäisi tosiaan opetella asettelemaan koira, eikä vain seisottamaan vapaasti) ja huomio tahtoi välillä karata edellä olevaan kaverukseen. 

Santun sininen kehä olikin melkoista kaaosta, kun kaikki koirat ravuutettiin samaan aikaan - tilaa ei todellakaan ollut niin, että jonossa olisi mahtunut ravaamaan ja kun nopeammat saivat alkaa ohittamaan hitaampia, oli sekainen tilanne taattu. Joku jopa oli kuulemma meinannut potkaista (vahingossa, tietenkin) Santtua päähän, eli kertonee jotain siitä kaaoksesta. Toivottavasti huomenna tällainen asia olisi suunniteltu hieman paremmin, sillä Vantaallekin on varmasti tulossa paljon koiria. 

Tässä vielä vähän tunnelmia tältä päivältä molempien koirien kehistä:
  
 
kuvat on ottanut Minna, kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti