Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Sinistä ja punaista

29.1.2013
Siinä missä olin lauantain mätsäreissä tyytyväinen Oton esittämiseen ja pettynyt Santun esittämiseen, vaihtuivat osat Vantaalla. Santun kanssa kävin kehässä ensimmäisenä ja kehän "tahti" selvästi sopi sille, kun tehtävää tuli koko ajan. Tuomarina ollut kommentoikin hieman: "Molemmat esiintyvät hyvin, mutta vanhana terrieri-ihmisenä turkin laatu ratkaisee ja siksi nauhat menevät näin" ja ilmeisesti parina olleella terrierillä oli parempi turkki, joten Santtu sai siis sinisen nauhan. Eikä haittaa yhtään, sillä Santtu esiintyi todella hyvin!

Oton kohdallakaan ei mitään katastrofin poikasta ollut ilmassa, eli käytöksen osalta Otto olikin ihan hyvä. En vain esittänyt sitä toivomallani tavalla ja kuten varmaan voidaankin todeta, olen sen suhteen melko kriittinen. Otto kuitenkin oli paristaan enemmän tuomarin mieleen, joten se sai punaisen nauhan.

Parikehien jälkeen olikin odottelua luvassa, sillä paikalla oli paljon koiria ja itse olin koirien kanssa ensimmäisten joukossa kehissämme. Pienissä pennuissa oli osallistujia yli 70 ja pienissä aikuisissa jonkin verran vähemmän, mutta ihan kiitettävästi niissäkin. Santun kanssa pääsin kuitenkin ensin sinisten kehään, jossa se esiintyi kerrankin jopa paremmin, kuin parikehässä. Vaikka selkästi muut koirat ja hajut olisivat kiinnostaneet Santtua, jaksoivat omistajan lätinät ja kuivat nakinpalaset kiinnostaa riittävästi, jotta koira keskittyi siihen, mitä olimme tekemässä. Santtu oli siis todellakin superhyvä, joten olin sen osalta todella tyytyväinen päivään.

Oton kanssa punaisten kehästä ei ole mitään erityistä mainittavaa, eli sieltäkään ei tullut sijoitusta. Esittämisessä kuitenkin olisi ollut parantamisen varaa, joten kaipaan siitä itse selkeästi harjoitusta lisää. Kummallakaan koiralla ei varsinaisesti ole suuria puutteita mielestäni käytöksessä, joten se on hyvä.

Mätsärit ovat meidän osaltamme nyt tauolla ilmeisesti helmikuun ajan, sillä ainakaan toistaiseksi kohtuullisen matkan päässä ei ole mitään ilmoitettu olevan. Ehkä on ihan hyväkin pitää välissä hieman taukoa, jotta kumpikaan ei pääse kyllästymään. Helmikuussa pojilla kuitenkin on jotain normaalista arjesta poikkeavaa luvassa silmätarkastusten ja Otolla ensimmäisten näyttelyiden puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti