Blogi Velmu Rölli Unto Muut koirat Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Pörröisiä pentupäivityksiä

10.1.2016
... tai ehkei niin pörröisiä Velmun tapauksessa (hyvä vaan), vaikka söpö sutiparta onkin!


Velmun kanssa kaikki on sujunut oikein hyvin. Harmillisesti lämpötilat ovat olleet viime aikoina niin alhaisia, ettei pidemmille nuuskutteluretkille ole voitu lähteä pennun palellessa ja lämpötila on osaltaan myös estänyt sen, että olisimme päässeet kaupungille harjoittelemaan ja ihmettelemään kaikkea. Sisäsiisteys on Velmun kanssa oikein kivalla mallilla ja suurin osa tarpeista tehdäänkin ulos. Yleensä yön aikana pentu ehtii kerran tekemään sisälle, mutta muutoin kaikki on tehty ulos, vaikka pissatuskeikkojen välissä on ollut aina useampi tunti. 


Röllin kanssa pentu tulee oikein mainiosti toimeen ja ne leikkivätkin paljon keskenään repimis- ja painileikkejä. Rölli yleensä vain makaa ja näyttää vähän kyllästyneeltä moisen termiitin puuhiin, kun pieni roikkuu parrassa tai kävelee pikkuriisenin päällä. Ja voi sitä vihan määrää, jos Rölli makaa sohvalla ja Velmu ei sinne pääse! Pieni oikein raivostuu itselleen, kun ei yrityksistä huolimatta pääse samaan paikkaan isomman kanssa ja alkaa ärisemään. :D Tosin kyllä Velmu on jo kerran vahingossa sohvalle pompannutkin, kun kaikki askeleet osuivat kohdalleen - onneksi ei kuitenkaan ihan säännöllisesti vielä tätä tapahdu, vaikka yritystä löytyykin. 

14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Meille on pikkuhiljaa harkittu pentua taloon, ja kaikki maholliset tiedot on enemmän kuin tervetulleita. Siispä kysyn että millaset viritelmät sulla on kun Velmu on "yksin" kotona? Onko sillä jokin häkki/rajattu alue vai saako olla muiden koirien kanssa vapaasti kämpässä? Samoin yöllä, missä nukkuu Velmu? :)

  Kääpiösnautseri on itseasiassa ollut yksi rotuvaihtoehdoista. Mutta voi kun tietäisit millasta kamppailua meillä käydään rodun valinnan kanssa :D niin vaikeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Velmu jää yleensä makuuhuoneeseen ja Rölli sitten muuhun asuntoon. :) Ei jää vapaasti vielä, kun kokoeroa on niin paljon. Aikuisempana sitten kyllä. Yöllä molemmilla koirilla on koko kämppä käytettävänä, yleensä nukkuvat makkarissa. Ihan ensimmäiset yöt Velmu nukkui häkillä rajatussa olkkarissa.

   Vaikea kuvitella, kuinka vaikeaa rodun valinta saattaakaan olla, kun itselleni se on aina ollut niin itsestäänselvää, että snautseri sen olla pitää. :D

   Poista
 2. Upeita kuvia :)Ihanat Velmun korvat tuossa viimeisessä kuvassa <3 Kuvat ei ainakaan helpota pentukuumetta, mutta vasta sitten kun elämäntilanteeni on vakiintuneempi toisen koiran hankinta on mahdollista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, korvat on kyllä söpöt! :D Mulla ei oikeastaan mitään pentukuumetta ole ollutkaan, toivottavasti ei tulekaan! Jos seuraavaan koiraan olisi oikeasti joku viiden vuoden sopivalta kuulostava väli.

   Poista
 3. Eikä mitä pentukuvia ! ♥ Koiravauvakuume sen kun kasvaa...

  VastaaPoista
 4. Todella ihania kuvia, ihana ulkoasu ja söpö blogi! Liityn lukijaksi :)

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia! Pentukuume sen kun vain kasvaa kasvamistaan.. :D

  http://vellajakumppanit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Siis apua, mistä mä oon jääny paitsi?! :D Ootsä saanut uuden pennun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vemmelsääri tuli joulukuun puolessa välissä, kun vähän ex tempore kävin joulukuun alkupuolella katsomassa pentuetta. :)

   Poista
 7. Voi ei mikä ihana pieni :') Upeita kuvia! Aika hyvin, että noin pieni pääsee pomppaamaan sohvalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, se todella yllätti mutkin! Röllikin oli ties kuinka paljon vanhempi ennen ensimmäistä vahinkokertaansa ja se sentään oli hieman suurempi... :D Velmu on kyllä muutenkin leikkisä ja pomppii ihan taukoamatta!

   Poista