Blogi Velmu Rölli Unto Muut koirat Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri
13.1.2013
 

Viime postauksesta onkin kulunut aikaa, kun kuvausintoni on taas talven myötä hiipunut lähes olemattomiin. Uusivuosi tuli ja meni ja Sini yllätti todella positiivisesti meidät kaikki käytöksellään. Aiempina vuosina se on jopa kaatuillut lattialle, kun on tärissyt niin etteivät jalat ole pitäneet, mutta tänä vuonna se ei edes tärissyt ennen kahtatoista. Ehkäpä kaksi paukevarmaa koiraa vaikuttivat tähän, sillä meidän käytöksessämme ei tapahtunut mitään muutosta, kun verrataan esimerkiksi viime vuoteen, joka taisi olla pahin kaikista.

Uudenvuoden jälkeen ei ole tapahtunut mitään mainitsemisen arvoista kunnes tänään, kun kävimme poikien kanssa mätsäröimässä Kirkkonummella. Ottoa en ollut suunnitellut ottavani mukaan ollenkaan, mutta kun hankimme eilen pienemmän kevythäkin (pentuajan häkki olisi aivan valtava ja veisi turhaa tilaa) mahdollisti se Oton ottamisen mukaan. Päätös tästä syntyi siis vasta eilen, joten ehdin harjoitella vain hieman Oton seisottamista ja hihnassa pomppimista ravaamista. 

Mätsäreihin lähdettiinkin sillä ajatuksella, että Santeri on käytökseltään kuriton murrosikäinen, joka keskittyy vain hajuihin ja Otto nyt on vain Otto, joka haluaa pelkästään leikkiä. Käytöksen puolesta molemmat kuitenkin yllättivät, positiivisella tavalla. Ensimmäisenä menin kehään Santun kanssa, jonka parina oli toinen käppänä. Seisotukset sujuivat mielestäni ainakin hyvin ja liikkuminen myös, vaikka kuikuileekin vielä liikaa sitä, mitä ympärillä tapahtuu. Pöydällä Santtu antoi nätisti katsoa hampaat, mutta tuomarin tunnustellessa läpi hieman "käpertyi" kokoon, eikä seisonut enää hyvin. Kokonaisuudessaan kuitenkin meni ihan hyvin ja saimme sinisen nauhan. 

Oton pentukehään olikin mentävä kiireellä, sillä pentukehä kulki nopeammin kuin pienten aikuisten kehä. Otto malttoi seisoa hyvin, mutta liikkeitä katsoessa pomppi ainakin tuomaria kohti ravatessa. Otto antoi myös pöydällä katsoa hampaat hienosti ja ekoiksi mätsäreiksi menikin mielestäni hyvin. Myös Oton kanssa saimme sinisen nauhan. 

Sinisten kehistä ei tullut mitään menestystä, mutta ainakin Otto liikkui siellä paremmin. Santtu oli hieman allapäin sinisten kehässä, eikä kannatellut edes häntäänsä itse ja oli ryhditön. Fiilis oli siis kadonnut jonnekin kokonaan. Alla vielä saamamme lyhyet arvostelut, oli kyllä kiva saada hieman kommenttia. 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti