Blogi Velmu Rölli Unto Muut koirat Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

2013

28.12.2013

Vuosi vetelee viimeisiään, joten mielestäni nyt on hyvä aika kurkistaa kuluneeseen vuoteen ja miettiä hieman ensi vuotta.

Santun osalta vuosi on ollut melko toimintarikas, kun verrataan esimerkiksi viime vuoteen. Mätsäreissä tuli juostua enemmän ja vähemmän, yleensä ilman erityisempää menestystä. Muutama sijoituskin kuitenkin löytyy. Näyttelyissäkin pyörähdimme kolmesti saaden kaksi EH:ta ja yhden H:n. Harrastusrintamalla aloitimme agilityn kesällä ja samoihin aikoihin aloimme myös tokoilemaan. Syyskuussa kävimme epävirallisissa agilitykilpailuissa supermölliluokassa sijoittuen toiseksi. Lokakuussa ja marraskuussa mölleilimme tokopuolella. Terveyden osalta Santtua tarkasteltiin ensimmäisen kerran helmikuussa silmien osalta ja silloin Santulla todettiin kaksi erittäin lievää silmäsairautta. Luustokuvaus suoritettiin syyskuussa ja luustoltaan Santtu oli ihan priimaa tavaraa - selkä täysin kunnossa, lonkat virallisesti A/A ja kyynärät virallisesti 0/0.

Santun kanssa ensi vuodelta odotan edistymistä harrastusten parissa. Tokon saralla haluaisin nähdä meidät ensimmäisessä virallisessa kokeessa. Toukokuulle olemme varanneet jo paikan luonnetestiin. Muutamat mätsärit ja näyttelytkin voisivat kuulua kalenteriimme.


Oton vuosi on kulunut melko samoissa merkeissä kuin Santunkin vuosi. Alkuvuodesta Otto kävi jalostustarkastuksessa saaden 11 pistettä. Helmikuussa Otto starttasi näyttelyuransa kasvattajan kanssa saaden SERTin ja ollen ROP. Sama tulos toistui huhtikuussa. Mätsäreissäkin Oton kanssa tuli käytyä kuluneena vuotena jonkin verran, mutta sijoituksia ei tullut. Helmikuussa Otto kävi ensimmäisen kerran silmätarkastuksessa ja sen silmät olivat täysin terveet. Lisää terveyttä tutkailtiin silmien ja polvien osalta loppuvuodesta ja tällöinkin kaikki oli täysin kunnossa. Otto aloitti agilityn syksyllä eli hieman Santtua myöhemmin.

Oton ensi vuosi on minulle oikeastaan täysin auki, mutta eiköhän poika ainakin jossain näytelmissä nähdä kasvattajan kanssa. Otto jatkaa ensi vuonna Santun tapaan agilityn harrastamista ja sen terveyden osalta suunnitelmissa olisi toteuttaa luustokuvaus.


Sinin vuosi on kulunut sairastellessa ja yleiskunnon heikentyessä heikentymistään. Muuta en voi sanoa. Muori täytti 26.12. 14 vuotta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti