Blogi Velmu Rölli Unto Muut koirat Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Pieni hörökorva huolestuttaa

9.1.2014

Santun kunto ei lähtenyt kohenemaan odotetulla tavalla, vaan laski taas, joten löysimme itsemme eläinlääkäristä uudestaan vielä maanantai-iltana yhdeltätoista. Eläinlääkärissä koiraan tuikattiin taas nestettä, kipulääkettä ja oksennuksen estolääkettä. Anelimme lähetettä klinikalle tai edes antibiootteja, mutta emme saaneet, koska eihän niitä turhaan anneta. 

Seuraavana päivänä kunto oli vielä jokseenkin samanlainen, joten päätimme viedä Santun eläinlääkäriin jälleen. Pääsimme tällä kerralla onneksi eläinklinikalle, vaikka sinne normaalisti tarvitsisi ajan. Santtu luvattiin kuitenkin tutkia muiden aikojen ohella, kiitos heille siitä. Tiistaina Santusta otettiin perustutkimuksen ohella verinäytteet ja röntgenkuva. Verinäytteestä selvisi, että jotkin arvot olivat hieman alhaalla, mutta se johtui luultavasti pelkästä syömättömyydestä. Röntgenkuvastakaan ei löytynyt mitään hälyttävää - vähän kaasua, mutta ei kuitenkaan sen vertaa, että olisi syytä ollut epäillä sellaista vierasesinettä, joka ei ilmene röntgenkuvissa. Eläinlääkärissä Santtu sai hetken ajan tiputuksessa nestettä, sekä pistoksena lääkkeitä ja vitamiineja. Mukaan saimme automaattisesti suolistoantibiootit - ne samat, joita päivystävä ei ollut suostunut antamaan. 

Santun kunto on jo paljon parempi, vaikka se onkin heikko edelleen. Toivottavasti kunto nyt vihdoinkin myös pysyisi nousulinjalla, eikä romahtaisi enää uudelleen. Niin monta kertaa olemme jo ehtineet huokaista helpotuksesta, etten uskalla vielä olla aivan varma. 

5 kommenttia:

 1. Meillä ollaan myös oltu ellällä Femman kanssa, samoja vaivoja kuin teillä ja lisäksi simmut ja korvat tulehtuneet. Me saatiin antibioottikuuri, kun suoli oli senverran tulehtunut. Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin alkoi itse asiassa silmien yläpuolelta ja korvista punertamaan iho. Paranemisia teille!

   Poista
 2. Hurjasti paranemistsemppejä Santtu-raukalle!!

  VastaaPoista
 3. Santtu-paralle paaaaljon paranemisia! ♥ Noi on aina tosi ikäviä juttuja :((

  VastaaPoista