Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

16.3. tokokoe, Riihimäki

16.3.2014

Ensimmäinen tokokokeemme ei mennyt ihan niin kuin piti. Ei sinne päinkään. Siihen olin toki varautunut, ettei se yhtä hyvin varmasti mene, kuin kotona tehdyissä treeneissämme, mutta tällaista en ikinä olisi osannut odottaa. Olin vielä ollut melko varma kokeen suhteen, kun treenit ovat menneet viime aikoina putkeen ja Santtu on tehnyt innokkaasti ja oikein.

Ihmettelen suuresti, että saimme edes tuloksen, sillä useampi liike kyllä olisi pitänyt mennä nollille kuin lopulta menikään. Ihan rehellisesti odotinkin nollaa kaikista muista liikkeistä kuin luoksepäästävyydestä, paikkamakuusta ja liikkeestä maahanmenosta. Se oli oikeasti niin surkuhupaisaa, etten tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Molempia kyllä kokeilin.

En edes tiedä, että mistä pitäisi aloittaa. Seuruustako, jossa koira oli viisi metriä takana ja jäi haistelemaan mattoa viideksi minuutiksi? Vai kenties jokaisen liikkeen alussa tehdystä haahuilukierroksesta? Ihan rehellisesti sanottuna se vaikutti siltä, että olemme täysin väärässä paikassa. Se oli vain järkyttävää ja minua hävettää niin suunnattomasti.

109p/ALO3
Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 10
Seuraaminen kytkettynä 7 - Ihan kamalaa. Koira oli ihan ulapalla ja nenä koko ajan matossa kiinni.
Seuraaminen taluttimetta 0 - Ei kommentoitavaa. Lähti hyvin matkaan mukaan, mutta juoksupätkän koittaessa nenä maahan ja siinä sitten käskyjä toistelin varmaan kaksikymmentä, eikä mitään reaktiota.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 - Haahuilukierros sanottuani "valmis" ja vino.
Luoksetulo 6 - Olisi pitänyt mennä nollille. Jättäessäni koiraa odottamaan, meni se maahan ja korjasin sitä useilla käskyillä. Tuli luokse myös kaikkea muuta kuin sivulle.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 - Nätti maahanmeno.
Estehyppy 7 - Varasti, kolautti.
Kokonaisvaikutus 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti