Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Helteinen mätsärireissu

3.8.2014
Eilen selaillessani mätsärikalenteria huomasin, että Ypäjällä on tänään mätsärit ja kun kyytikin sinne järjestyi, niin olihan se lähdettävä. Matkaa kertyi suuntaansa 100 kilometriä, mutta matkaa siivittivät kummasti kauniit peltomaisemat. Muutama ihastuttava lampikin nähtiin matkalla ja ne houkuttelivat pulahtamaan. Harmillisesti kaikki koirille mahdollisesti suotuisat paikat oli aidattu riista-aidoin, joten saimme moiset suunnitelmat unohtaa.


Matkaan olimme lähteneet hieman aikataulusta edellä, joten olimme perillä hyvissä ajoin jo yhdentoista jälkeen, ensimmäisten kehien alkaessa kahdeltatoista. Aurinko porotti mukavasti pilvien takaa, mutta lämpötila pysyi kuitenkin maltillisena. Ilmoitin molemmat pieniin aikuisiin, vaikka aamulla olin vielä ollut epävarma Santun kehään viemisestä. Se ei erityisemmin piittaa kehässä olemisesta ja viime kesän jatkuvalta tuntunut ravaaminen mätsäreissä sai sen tympiintymään hommaan täysin. 


Ensimmäisenä kehään kuitenkin pääsi Otto. Otto oli paristaan ensimmäinen ja se oli varsin Oton näköinen kehäilykierros. Oton mielestä liikkuminen pomppien oli mukavampaa kuin tasainen ja tasapaksu ravaaminen, joten kovin reippaasti sen kanssa ei päästy liikkumaan. Seisotukset menivät kuitenkin hyvin siihen nähden, etten osaa asetella koiraa kovinkaan hyvin. Otto kuitenkin malttoi hyvin paikoillaan pyörimättä ympyrää tai lyömättä takamustaan maahan. Paristaan Otto sai sinisen nauhan. 

Oton jälkeen vaihdoinkin vain pannan Santun kaulaan, laitoin Oton vuorostaan häkkiin ja sitten melkein saikin olla jo menossa uudestaan kehään. Santun kehästä minulla ei jäänyt hirveästi mieleen. Mieleeni jäi ainoastaan pieni epätoivon poikanen, kun en tiennyt, miten sitä pitäisi seisottaa. Ennen sillä oli tehostekarvoja huijaamassa vaikka mitä, mutta ei enää niin hirveästi.  Santtu kuitenkin liikkui itselleen punaisen nauhan. 


Nauhakehistä sinisten kehä oli tietenkin ensimmäisenä. Otto oli huomattavasti parempi nauhakehässä ja pysyi ravilla hyvin. Pääsimme etenemään paljon järkevämmän oloista vauhtia sen kanssa töpöttelyn sijasta. Se ei kuitenkaan riittänyt sijoitukseen. Omassa nauhakehässään Santtu sen sijaan jatkoi liikkumistaan pienen punaisten neljännelle sijalle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti