Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Joukkotarkastus

29.9.2014
 

Tänään suuntasimme Santun kanssa Luusereiden järjestämään joukkotarkastustilaisuuteen tutkituttamaan Santun silmät, polvet ja sydämen. Kaikki oli täysin kunnossa, eikä mistään tullut mitään merkintöjä. Onkin ihan kiva, että terveysrintamalla tapahtuu hyviäkin juttuja! Santulta on nyt aika lailla tutkittu kaikki, mitä siltä olenkin halunnut tutkittavan ja on mukavaa huomata, että minulla on käsissäni tutkimusten valossa terve koira! Harmillista, ettei sen selkätulos ole virallinen, mutta eihän se silti sitä muuta. 

7 kommenttia:

 1. WAU, tosi hienoa, että olet virallisestikin terve. Nyt etsimään nättiä ja tervettä morsmaikkua, niin että hienot geenisi säilyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taitaisi morsmaikkua noilla tuloksilla löytyä. :p Ja 'sairashan' Santtu tulee kuitenkin aina olemaan, sillä sen ensimmäisessä silmätarkissa löytyi yksi ylimääräinen ripsi, joten vaikka nyt tutkimus oli täysin puhdas, ei se kuitenkaan sairautta muuta.

   Poista
 2. Disciasis (sisäänpäin kääntyneet ripset) ei ole este jalostuskäytölle, kunhan toinen osapuoli on terve. Eihän se edes ole mitenkään vakava ongelma. Mitä tuloksia tarkoitat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aha, tarkoitit jalostustarkastusta. Mutta jos Santtu on hyvä agissa, siinä voisi kuitenkin olla ainesta käyttölinjalle. Jalostustarkastustuloshan ei kiellä käyttöä jalostukseen, vaan sanoo: ei suositella. Ja sitten niitä lisämainintoja. Yhdistyksen pentulistallekin voi päästä, jos on tarvittavat näyttelytulokset. Niin hassua se on. Meidän Aatu sai 34 pistettä, mutta hienon luonteensa ja ketteryytensä ansiosta sen käyttämistä isänä kuitenkin harkitaan.

   Poista
  2. Tarkoitin lähinnä näyttelytuloksia. Käppänöiden jalostus on kuitenkin aika ulkonäköpainotteista, valitettavasti. Juuri tämän seikan vuoksi en tiedä, tulenko löytämään itselleni joskus tulevaisuudessa toista koiraa (ainakaan käppänää). Minusta vaan tuntuu, että pääasia on ne näyttelytulokset, kunhan ne pakolliset silmät on testattu - toki toisenlaisiakin kasvattajia voi olla, mutta varmasti harvassa.

   Poista
  3. Hommaat itse itsellesi uuden käppänän Santusta. Pitää vain löytää se sopiva äiti. Agipiireistä voisi hyvinkin löytyä joku, joka myös ajattelee enemmän käyttöä kuin näyttöä. Nyt se on helpompaa, kun väriristeytykset on sallittu. Pennut eivät ehkä pääse järjestön listoille, eikä hintakaan ole sitä mitä huippunäyttelykoirien pennuilla, mutta käyttökoirillakin on haluajansa. Näin me ainakin pähkäillään. Joku voi ottaa nokkiinsa, mutta ihan vapaasti.

   Poista
  4. Joo, kyllähän se taitaa jokaisen koiranomistajan haave olla, että omastaan saisi "jatkajan". Ei mutta onhan Santussa oikeasti hyviäkin puolia paljon, mutta myös heikkouksia, kuten kaikissa elävissä olennoissa. :D

   Poista