Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

18.5. match show, Lohja

18.5.2014

Kävimme eilen pyörähtämässä Santun kanssa mätsäreissä Lohjalla. Mätsärikautemmehan avattiin jo pari viikkoa sitten, mutta sieltä en päivittänyt mitään, kun ei ollut kuvia. Otto sijoittui tuolloin sinisten kolmanneksi ja Santtu sai punaisen nauhan ja kättelyn ensimmäisenä punaisten kehästä ulos. Ottokin olisi tuolloin oikeasti ollut punaisissa, mutta vaihdoin sen nauhan, koska kahden koiran esittäminen samaan aikaan ei olisi ollut se järkevin vaihtoehto. Kyseessä oli kuitenkin Oton ensimmäinen sijoitus. 

Eilen pienten tuomariksi osui juuri kääpiösnautsereita kasvattava ja sitä vähän pelkäsinkin, kun päätimme lähteä. Kyllähän se niin menee, että omaa rotuaan kohtaan on jotenkin tarkempi ja tuomari ihan rehellisesti sen sanoikin. Sain kuitenkin trimmausvinkkejä ja kivaa palautetta. Kehuja tuli aika samoista asioista kuin virallisiltakin tuomareilta on tullut eli kompaktista ja neliömäisestä rakenteesta, turkista, päästä ja hampaista. Virheinä sen sijaan nähtiin korvat ja liikkeet - Santtuhan liikkuu aavistuksen ahtaasti takaa ja leveästi edestä. Ihan paikkaansa pitävää palautetta siis.

Menestystä ei tälläkään kerralla tullut, sillä Santtu sai parikehästä sinisen nauhan. Santun parina oli sheltti ja valinnan pohjaksi kerrottiin sheltin selkeä rotuleima. Santun esiintyminenkään ei tosin ollut omasta mielestäni mitenkään järin edustavaa, vaan kehässä oli varsin löysä kaveri. Sama innottomuus jatkui nauhakehässä ja sieltä saimmekin lähteä ensimmäisinä pois. En kyllä tiedä, mikä lämpöhalvaus Santtuun iski, sillä niin flegu se oli. Edes palkkiona olleet lihapullat eivät kiinnostaneet tai innostaneet ja ihan niin nirso tapaus Santtu ei kuitenkaan ole. Loogiselta vastaukselta tuntuisi toisaalta myös yhtäkkiä lämmenneet säät, joihin koira ei vielä ole tottunut, ihan ilman lämpöhalvausta.

Olin tänään seuran kisoissa töissä ja siellä oli pantamyyjä... Joten nyt on pöllöpanta pöllölle. :-D Ja tietenkin miehekkäissä väreissä! 

2 kommenttia:

  1. Oo ihana panta, tollasen voisin haluta Nerallekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sanos muuta. :D Ja oli vaikka mitä muitakin ihania pantoja. :D Myrkyllisiä kyllä nää pantamyyjät, Santulla on jo vähintään jokaiselle viikonpäivälle omansa. :D:D:D

      Poista