Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

10.5. tokokoe, Lohja

10.5.2014
 

Tänään lähdimme kohti uusia pettymyksiä, kun suuntasimme tokokokeeseen Lohjalle. Edeltävä koehan ei mennyt kovin mairittelevasti maton hajujen kiinnostaessa koiraa tottelevaisuutta enemmän ja koe olikin meidän kohdallamme ennemmin tottelemattomuuskoe kuin tottelevaisuuskoe. Tänäänkin sain huomata hajujen kiinnostavan hyvin paljon, mutta tällä kerralla Santtu pääsi hyvin niiden ylitse ja keskittyi hommiin. Olenkin erittäin tyytyväinen tämän päivän kokeeseen. Saimme nippa nappa ykkösen, mutta ykkösen kuitenkin. Santulla pysyi into hyvin koko kokeen ajan yllä ja vaikka korjattavia asioita löytyi, oli tämä huima parannus edelliseen. Jotain on siis tehty tässä kokeiden välillä varmaankin oikein tai sitten snautserieläimelle vain sattui parempi päivä - sitä ei kovin moni tiedä.

Luoksepäästävyys 9: Ei riittänyt hillintä enää tuomarin kyykistyessä luokse. Tätä pitäisi oikeasti kyllä treenata paremmin, sillä olemme lähinnä vain harjoitelleet jalkakäytävillä ihmisten kulkiessa ohi. 
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 8 - Saisi olla tiiviimpi, muuten kuulemma oikein hyvää. Tosin en itse voi olla huomaamatta pientä jätättämistä, kun lähden juoksemaan. Perusasennotkin olivat mielestäni huonot, vaikka paljoa en koiraa katsellutkaan. 
Seuraaminen taluttimetta 7,5 - Sama kuin yllä. Alkoi lisäksi ehkä hieman haahuilemaan loppupuolella seuruupätkää. 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0: Nätti maahanmeno... Jälleen. Ja näihin jäävien erotteluunhan ollaan ihan todella panostettu, mutta kokeessa ei vain toimi. 
Estehyppy 9 - Ennakoi istumisen, kun menin vierelle. 
Kokonaisvaikutus 8,5

Yhteensä 161,5p. ALO1 

Santtu sai lelunkin, vaikka emme sijoittuneet. Tämä testattiin jo ja hyvältä vaikutti. 

12 kommenttia:

 1. Onnea ykkösestä! Meinaatko kerätä koularin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, se olisi tarkoitus, kun Santtu on kuitenkin vielä sen verran nuori (tai miten sen ottaa:D) ja tähän kisaamiseen kuitenkin olisi kiva saada jotain varmuutta enemmän sekä koiralle, että omistajalle. +Noutoa ei olla aloitettu vielä millään asteella, että ei voida huristella avoimeen ihan heti. :-D Ja onhan tuossa muutenkin kaikkea kivaa pikkusäätöä. Ensimmäisenä nyt täytyy miettiä noita jääviä jälleen kerran, koska kotona Santtu erottaa ne oikein, mutta kokeessa ei sitten kuitenkaan. Ollaan oikeasti melkein verenmaku suussa hinkattu niitä. :D

   Toisaalta, jos seuraava koe on vasta esim syksyllä tai talvella, niin voi olla, että jos avoimen asiat on kunnossa, niin sitten mennään siihen ja unohdetaan koulari. Ei mulla oikeastaan ole mitään suunnitelmia minkään suhteen. Harrastetaan niin tavoitteettomasti ja valioksi en tuota kuuna päivänä saa, joten sinänsä koulareiden kerääminen voisi olla ihan kiva veto. Toisaalta taas pelkään tappavani kokonaan seuruun, jos hinkkaan sitä liikaa. :-D Mutta pitäähän sitä muutenkin ylempiä luokkia (miksi niitä sanoisi?) varten parantaa. Tässä on niin monta tekijää, että alkaa menemään joo-ei-joo-ei-linjalle. :D

   Poista
  2. Nasulla oli kans iso ongelma jäävien erottaminen. Vaihdoin käskyä vähän erilaiseksi ja johan toimi. :D Ja Nasun kanssa jätin koularit keräämättä just siks, ettei se kyllästyisi. Neran kanssa ei tarvitse (ainakaan vielä? onneksi siitä murehtia.

   Poista
  3. Aivan. Santullakin tosiaan on vähän tuota motivointipuolen ongelmaa toisinaan. Kyllä se periaatteessa tottelee, mutta sellainen laahustava muuli ei ole kovinkaan kiva näky. (Kaunis kuvaus, mutta sitä se pahimmillaan on) Joten sinänsä se keräämättömyys voisi olla hyvä vaihtoehto myös. Meidän on pakko kehitellä noihin jättäviin jotain, mutta mun päähän ei vain millään istu, että miksi se kotona erottaa ne, mutta kokeessa ei. :-D Ehkä yritän vaihtaa käskysanaa jälleen kerran (nyt on maahan ja top) tai yritän vaan päästä mahdollisimman koemaisiin tilanteisiin treenaamaan niitä.

   Poista
  4. Ei näiden aivoituksia voi aina ymmärtää. :D Nasulla oli varmaan äänensävy se, mikä vaikutti. Sillä toimivat käskyt "maahan" matalalla äänellä ja "seeeiso" korkeammalla äänellä.

   Poista
  5. Aivan! Munkin pitäisi varmaan miettiä tota äänensävyä, kun molemmat käskyt tulee aika samalla äänensävyllä sanottua. Olisi koiralle sitten sitä kautta helpompi. :D Miten olet muuten lähtenyt opettamaan noutoa/noutokapulan pitoa? Haha kamala, kun olen niin aloittelija kaikissa näissä.

   Poista
  6. Mä oon kyllä huono neuvomaan noudossa. Mulla on 23 kohtaa sisältävä lista Neran noudon opetusvaiheista... :D Mutta sheippaamalla olen lähinnä opettanut.

   Poista
 2. Hyvä Santtu ja onnea ykkössijasta!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin, mehän emme sijoittuneet, saimme vain ykköstuloksen. :)

   Poista
  2. Siis tulos piti tosiaan kirjoittaa - mutta aivan kuin snautsereilla, munkaan aivotukset ei aina toimi :-D

   Poista