Blogi Velmu Rölli Unto Muut koirat Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Tauko vai ei taukoa?

19.7.2014
Siinäpä onkin pohtimista. Molempien vaihtoehtojen välillä on viime aikoina palloiltu. Vielä ei seuran seuraavan kauden ryhmien hakuja ole auki ja siihen mennessä pitäisi päättää. Tauko olisi neljän kuukauden tauko Santun kohdalla. Eri ihmisiltä kuulee niin erilaisia mielipiteitä. Totaalinen tauko tai alkeiden pariin motivaatiota nostattamaan. Suositeltu on myös viikottaisia ryhmätreenejä, mutta hyvin lyhyitä pätkiä tehden ja sitä kautta motivaation nostatusta. Viimeistä vaihtoehtoa lähdimme kokeilemaan jo viime perjantaina - viiden esteen suora pätkä ja puolikkaat kepit. Kentältä rallatellen ulos. Santtu eteni varsin kivasti. 

Viime kädessä päätöshän on minun. En vain tiedä, mikä olisi paras ratkaisu. Haluaisin Santulle lisää vauhtia, totta kai, mutta tuleeko se koskaan saamaan sitä? Se etenee nyt itselleen luontaista vauhtia ja hitaudestaan huolimatta se ei vaikuta mitenkään siltä, ettei se haluaisi tehdä. Itse asiassa sen kerran, kun siihen saatiin kepin avulla sellainen vauhti, ettei ole ennen nähtykään, iski minulle järjettömät paineet. Seuraavat omatoimitreenit menivät ihan penkin alle sen vuoksi. En saanut koiraa nostettua sellaiseen  mielentilaan, että se olisi vastaavaa vauhtia edennyt. Se eteni reippaasti, mutta ei riittävän reippaasti. En ollut tyytyväinen sen hyvään ja sille hyvin etenevään suoritukseen vain siksi, että se oli hidas agilityä silmällä pitäen. En halua valahtaa sinne. Se on tie, joka ei tuota mitään hyvää. En halua laittaa harrastusta koiran edelle, en milloinkaan. 

Totuushan on se, että jos agilityyn jotain tavoitteita haluan asettaa, se on tehtävä Oton kanssa. Sillä on täysin erilainen moottori ja kyllä, myös täysin erilainen motivaatio tehdä asioita. Onko se siis minun syyni, että Santtu on hidas vai onko se vain luonnostaan hitaampi? Saisiko Santun oikein motivoimalla nopeaksi? Se metsässäkin etenee tasaista vauhtia siinä, missä Otto sinkoilee sinne tänne. Santulla on muutenkin hyvin tasainen luonne. En ole varma, onko ongelma Santun motivaatiossa tällä hetkellä. Se ei vaikuta siltä. Se ei vaikuta siltä, ettei se haluaisi tehdä. Toisaalta ei tauko Santtua vahingoittaisikaan, sillä se alkaa olemaan varsin esteosaava. Olisi helppoa, jos oikea vastaus vain tipahtaisi jostakin... Olen vahvasti kyllä kallistumassa tauon puoleen, mutta toisaalta jokin pieni "mutta..."-ajatus sanoo, että ei se ennenkään ole tauolla parantunut. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti