Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Viime viikko

1.7.2014
 

"Valoa tunnelin päässä - ihan mahtavat treenit Santun kanssa. Löydettiin pitkään kadoksissa ollut vauhti jostain taas. Vaati kyllä paljon, että malttoi lopettaa lyhyeen, mutta onnistuin siinä. Toivottavasti onnistuttaisiin pitämään motivaatio taas yllä!" Edellä olevien fiilisten siivittämänä lähdin talsimaan viime tiistaina hallilta kotiin. Fiilis saavutettiin kolmen esteen pätkällä (kahdella hypyllä ja suoralla putkella) ja yhdellä keppien suorituskerralla. Muuta ei tarvittu. 

Hyvä fiilis jatkui perjantain treeneissä ja vaikka ne olivatkin lähinnä ohjaajan hahmottamista kehittävät treenit ja ohjaajan liikkuminen oli varsin minimaalista, ei Santun vauhti ihan hirveästi kärsinyt siitä. Fiilis ei suinkaan lässähtänyt lauantain tokoiluistakaan, sillä Santtu oli varsin huippu. Teimme kolmen minuutin piilopaikkiksen ensimmäistä kertaa ja Santun näköpiirissä oli juoksentelevia lapsia ja taisi koirakin vilahtaa, mutta Santtu kesti häiriön hyvin ja makasi rauhallisena paikallaan. 

Teimme myös jättävät, jotta näin niiden tilanteen. Santtu edelleenkin erottelee ne oikein, ainakin kotona siis. Luoksetulon teimme helpotettuna, sillä sen pysähdys on vasta harjoittelussa. Otin välimatkaa vain noin kymmenen metriä, jotta Santulle ei ehtinyt tulla vauhtia liiaksi ja hitsi, että olikin hieno (nopea) pysähtyminen! Ei valunut yhtään.  

Kapulatreenejäkin on tullut tehtyä ja Santtu on edistynyt mielestäni kivasti. Santtu osaa istua sivulla, lähteä käskysanalla hakemaan kapulaa ja ottaa sen suuhunsa suoraan. Se, mihin asti Santtu tulee kapulan kanssa, vaihtelee kuitenkin vielä. Olemme harjoitelleet myös liikkeen loppupuolta, eli olen pitänyt Santun sivulla istumassa ja se on ottanut kapulan kädestäni. Se on "saanut" päästää siitä irti vasta käskysanan kuultuaan ja Santtu on lähtenyt hyvin tämänkin hoksaamaan. Toki virheitä vielä tulee ja varmuutta ja kestoa täytyy treenatata lisää, mutta ehkä me vielä joskus seikkailemme avoimessakin. 

Jos jotain fiilistä pilaavaa pitää keksiä, ettei tämä mene liialliseksi hehkuttamiseksi, niin onhan Santun seuruussa todella paljon työmaata edessä jälleen kerran. Pientä motivaatiokatoa on havaittavissa. Eiköhän seuruukin kuitenkin jollekin mallille taas saada. Tiedän tämän olevan Santun kanssa yhtä jojoilua, mutta olen  osannut asennoitua siihen. Minua ei siis pahemmin haittaa, vaikka seuruu lähdetään rakentamaan jälleen kerran siitä pisteestä, että haetaan vain nopeita perusasentoja ja liikkeellelähtöjä. 

Pahoittelen taas kuvaoksennusta - kaikki postauksen kuvat ovat viime viikon maanantailta. Videoitakin olisi miltei joka päivältä ja saatan tehdä niistä jonkinlaista koostetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti