Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Epäonnistuneita suunnitelmia

20.2.2015
Niin vaan oli talvilomalle suunniteltu kaikenlaisia treenejä ja hallillekin olin aikeissa mennä pari kertaa perjantain viikkotreenien lisäksi, mutta treenit jäivät treenaamatta Hörökorvan jumiepäilyn vuoksi. Se oli viime viikon perjantaina kummallinen treeneissä ja pudotteli rimoja, joten laitoin fyssarille oitis viestiä ja ajan saimme onneksi jo tälle päivälle.

Fysioterapeuttimme sanoja lainatakseni tuomio oli: "Periaatteessa se on elämänsä kunnossa, mutta kuitenkaan ei ole. Agilitykoiraa ajatellen siinä on jotakin." Mitään siis ei löytynyt, eikä koirasta saatu mitään reaktiota mistään, mutta fysioterapeuttikin oli sitä mieltä, että jotakin siinä on. Santtu on lantiosta vino syystä x, hakee asennonvaihdoissa vinoon ja kulkee vinossa. Seuraavaksi suuntaamme fysioterapeutin suositusten mukaisesti ortopedille tutkimaan ongelmaa ja etenemme sen mukaan, mitä siellä selviää tai ei selviä.

Harmittaahan se, kun lomalla oli aikomus tehdä useammat treenit, mutta eihän näille mitään mahda. Terveys kuitenkin on kriteereistä ensimmäinen ja olen järjettömän tarkka sen kanssa, että jos on epäilyskin jonkin asian vinossa olemisesta, niin sitten ei treenata, vaikka omistaja niin haluaisi. Kyllähän tästä pieni pelko nousee, mitä koirasta mahdetaan löytää: ikinä ei ole fysioterapeutilta tultu tyhjin käsin ilman apua ongelmaan. Pahin kauhuskenaario on se, että marraskuisesta putoamisesta koiralle on jäänyt jotakin piilevää, jonka esimerkiksi liukastuminen on nyt tuonut uudelleen esiin. Ajatuskin siitä, että Santtu olisi rikki, on kauhea.

 

4 kommenttia:

 1. Voi ei, toivottavasti Santulla ei ole mitään pysyvää vikaa. Aatu juoksee aina vinoon, mistä syystä kuvattiin selkäranka samalla kun käytiin polvitarkissa. Täysin virheetön selkäranka, lonkat ja polvet, eikä lihaksistakaan löytynyt mitään, joka aiheuttaisi oudon juoksutyylin. Aatulla outo juoksuasento ei haittaa, kun se ei harrasta mitään vapaana juoksemista rankempaa.

  Hienoja painikuvia veljeksistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivotaan tosiaan niin! Huomenna on "tuomipäivä" ja nähdään, mitä ortopedi sanoo. Santtukin on kuvattu kauttaaltaan harrastusten takia, mutta aktiivisesti harrastaessa voi tietenkin tulla jotain, vaikka lähtötilanne on ollut täysin puhdas koira. Etenkin esteiltä tippumiset yms ovat aina riski.

   Kiitos!

   Poista
 2. Voi harmi, toivottavasti nyt selviää tarkemmin mikä Santulla on. Pidetään peukkuja pystyssä että ei ole ainkaan mitään pysyvää tai kovin vakavaa!

  Laittelin sinulle sähköpostia!

  VastaaPoista