Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Snautserimainen koepäivä

15.5.2015
Saimmekin Santun kanssa koepaikan helatorstain kokeeseen Lohjalle melko pian sen jälkeen, kun saimme ykköstuloksen Kirkkonummelta. Tuomarina toimi jälleen Harri Laisi ja koe ei kyllä mennyt sinne päinkään. Muuten kokeeseen mahtui hienoja liikkeitä, mutta suoritus tapahtui pienellä viiveellä ja toki niitä oikeita kummallisuuksiakin sattui snautserimaisena päivänä - jopa siinä mittakaavassa, että koiralle ehdotettiin silmälaseja. 


Tuloksen kuitenkin saimme, vaikka parempaakin olisimme pystyneet. Onneksi olen oppinut jo hymyilemään näille koiran kummallisille päähänpistoille, enkä ota niitä enää kovin vakavasti. Käppänän kanssa ei todellakaan ikinä tiedä, mitä kokeessa tapahtuu! Ohjaajalla itsellään olisi nyt hirveä koeinnostus, mutta taidamme kuitenkin kesän keskittyä uuden luokan liikkeiden kuntoon laittamiseen, kuten suunnittelin ja agilityssä kilpailemisen aloittamiseen. Kaikkia lajeja kun on sula mahdottomuus harrastaa samanaikaisesti "täysillä".

Paikkamakuu 10 - Tässä ei mitään ongelmia
Seuraaminen taluttimetta 7 - Ihan järkyttävää. Koira putoili matkasta, vaikka korjasikin itse aina paikkansa takaisin. 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 
Luoksetulo 7 - Ensimmäisellä "tule"-käskyllä tuijotti vain "häh"-ilmeellä. Toisella käskyllä lähti hyvin ja pysähtyminen oli nopea. Olisi varmasti ollut kympin arvoinen ilman tuplakäskyä... 
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 - Nyt täytyy todella kiinnittää huomiota siihen, mitä itse teen kokeessa. Käskytän koiran selkeästi eri tavalla kuin kotona, koska nollaamme aina tämän. 
Noutaminen 7,5 - Lähti rivakasti hakemaan kapulaa, mutta matkalla oli joku teipinpalanen, joka sekoitti pienen snautserin aivot. Sen jälkeen kiemurteli hetken, kunnes löysi kapulan ja tähän ei vielä lopu noudon kummallisuudet, vaan Santtuhan lähti palauttamaan kapulaa tuomarille. ;) Tuomariakin hymyilytti ohjaajan lisäksi.
Kauko-ohjaus 10 - Hieman hidas ensimmäinen "istu". 
Estehyppy 7 - Ensimmäisellä "hyppy"-käskyllä lähti liikkurin luokse... Palasi kyllä somasti ohjaajan sivulle. Toisella käskyllä hyvin esteen yli, ripeä istuminen ja nätti takaisinhyppy. Tässäkin olisi ollut mahdollisuudet kymppiin, mikäli hyppy olisi suoritettu ensimmäisellä käskyllä.
Kokonaisvaikutus 8 - Tällainen päivä tänään! Ohjaajalle noottia jättävän seisomisen käskytyksestä, en kuulemma ollut tarpeeksi napakka. Käskytin koiran oikein vasta, kun olimme jo nollanneet liikkeen.
Yhteensä 152p. AVO2

2 kommenttia:

  1. No mutta tuloshan on aivan loistava käppänälle! Olkaa nyt tyytyväisiä vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tyytyväisiä ollaan, vaikka ykköset komeammilta näyttäisivätkin! :)

      Poista