Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Ongelmana ohjaaja

30.7.2015

Viime viikko kului enemmän tai vähemmän hevosten parissa, kun keskiviikkona kävimme Hangossa haistelemassa Seahorse Weekin tunnelmia jokavuotisen tapamme mukaisesti ja viikonlopun vietin Vermon Poninäyttelyssä new forestien virallisena valokuvaajana. Koirajuttujen päivittämiselle tai koirakuvien käsittelylle ei siis oikein ole jäänyt aikaa, kun hevosia tuli kuvattua kolmentuhannen ruudun verran ja rankan karsinnankin jälkeen käsiteltävää riitti. Nyt kuitenkin "työt" on saatu tehtyä ja voin hyvillä mielin syventyä koiramaisten kuulumisten purkamiseen.

Perjantaina kävimme taas Herra Hörökorvan kanssa ryhmätreeneissä ja Santulle kyllä selkeästi treenitauko on tehnyt terää, sillä se teki jälleen reippaana ja iloisena. Taakaleikkaukset sille ovat edelleen turkasen vaikeita ja vaikka ne saatiin kohtuullisesti toimimaan, valitsen sen kanssa ehdottomasti jonkin toisen ohjauskuvion ennemmin kisoissakin. Muutoinhan ohjaaja on ongelmiemme alku ja juuri. Helppoahan  se olisi, jos ongelma olisi koirassa, mutta tuskin se ikinä on. :D


Vaikka Santtu eteni hyvin, pitää minun muistaa suhteuttaa vieläkin enemmän omaa liikkumistani sen tahtiin, koska olen liian nopea ja samoin kiihdytän liian nopeasti - harvemmilla koirakoilla taitaa olla näin päin ongelmia. Yleensä ohjaaja taitaa olla se liian hidas ja myöhässä oleva osapuoli. ;) Kepeilläkin huomattiin, että koira kyllä lähtee aina hakemaan oikein, mutta koska se on hidas ja se on minikoira, pitää minun edetä kohti toista keppiä kunnes koira on pujottelemassa. Hiemankin liian aikainen suhaaminen johonkin suuntaan saa Santun avoimesta kulmasta hakeutumaan seuraavaan väliin, koska käännän sen omalla liikkeelläni siten.

Tämä aksakausi loppuu elokuun lopussa ja muutoksia on meidän osaltamme luvassa. Jätin hakematta ryhmätreenipaikkaa (koska ainoana minulle sopivana arkipäivänä on mielestäni vain "jämäryhmiä", joissa treenaaminen ei kehitä minua ohjaajana riittävästi) ja sen sijaan hain Jenna Caloanderin treeneihin kahdesti kuukaudessa. Toivottavasti meille paikka aukeaa, koska muutoin olemme ilman minkäänlaisia ohjattuja neljä kuukautta, vaikka samalla vähän valmiiksi hävettääkin, kun olen itse niin tumpelo. Olen kuitenkin kuullut noista treeneistä niin paljon hyvää, että päätin viimeinkin uskaltautua edes hakemaan, olenhan paikkoja katsellut jo varmaan vuoden päivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti