Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

5. Haaste

9.11.2012
Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen.


Sain tämän haasteen Nathilta, kiitos! (Itse en haasta ketään, sillä en oikein seuraa koirablogeja)

1. Millä perusteella valitsit koirasi, mikäli sinulla oli mahdollisuus valita?
Santtu oli selkeästi eniten lähdössä mukaamme ja päätös taidettiin lyödä lukkoon viimeistään siinä vaiheessa, kun koira nukahti juuri ennen lähtöämme jaloillemme. En tiedä, onko ollut vain hyvää tuuria, mutta Santtu on kyllä ollut juuri sellainen kuin ajattelinkin, vaikka nyt tuntuukin hieman toivottomalta sen kanssa. 

2. Entä koirasi kasvattajan?
En tiedä, valitsimmeko kasvattajaa sen erityisemmin, jotenkin se vain oli selkeää, että kääpiösnautseri tulee sieltä, vaikka olinkin tutkaillut kaikki löytämäni kasvattajat lävitse ja sieltä joitakin mahdollisia valinnut. Toki kasvattaja oli äidilleni entuudestaan tuttu, tulihan Sinikin aikoinaan sitä kautta meille, mutta se vain jotenkin "kliksahti" kohdalleen.

Vaikka toisesta koirasta olin jo pidempään höpissyt, syntyi varsinainen päätös toisen koiran ottamisesta ehkä rahtusen turhan nopeasti, kun kasvattajalla sattui olemaan pentueesta vielä pentuja vapaana sillä hetkellä. Vaikka väri ei varsinainen valintakriteeri ollutkaan koirassa, sattui pentue olemaan vielä väriltään se "ykköstoiveeni" eli valkoinen ja päätimme sitten lähteä koiria katsomaan. Tuloshan on se, että jouluaattoa edeltävänä päivänä Santtu kotiutui ja sille sitten otettiin vielä keväällä kaveriksi Otto.

3. Kuvaile tyypillistä päivääsi koirasi kanssa.
Aamulla lyhyt pissatuslenkki ennen aamuruokintaa, jonka jälkeen aamuruokinta. Aamuruokinnan jälkeen lyhyt metsälenkki (n. 30min). Iltapäivästä tai alkuillasta pidempi metsälenkki (1-2h). Illalla olen yleensä käynyt vielä puolen tunnin metsälenkin. Illan aikana hoidan myös Santun ja saatamme harjoitella jotakin, mitä kulloinkin on harjoittelun alla. Illalla on vielä iltaruokinta, jonka jälkeen käytän kaikki koirat ulkona katuvalojen sammuttua.

4. Tunnetko löytäneesi oman rotusi vai vieläkö etsintä jatkuu - miksi ja mitä kautta siihen päädyit?
Kyllä tämä tuntuu oikealta rodulta, vaikken kauheasti muita ole edes ajatellut. Mutta miksipä sitä muita miettimäänkään, jos rotu jo valmiiksi miellyttää ja tuntuu sopivalta.

5. Rajoittaako koirasi jollain tavalla elämääsi?
Ei

6. Onko koiraharrastuksessa jotain (ajatusmaailmaa, uskomusta, stereotypiaa, käytäntöä....) jonka haluaisit muuttaa?
En ole miettinyt asiaa. 

7. Oletko huomannut yhtäläisyyksiä itsesi ja muiden samaa rotua harrastavien ihmisten välillä, ts. päätyykö tietyn rotuinen koira tietynlaisille ihmisille?
En ole tutustunut muihin rodun harrastajiin, joten en tähän osaa oikein mitään sanoa. Olisi kiva kyllä tutustua, kun tiedän täälläkin liikkuvan useampia käppäniä. 

8. Mitä mieltä olet roturisteytyksistä?
En ole miettinyt asiaa.

9. Jalostuksellisesta näkökulmasta pohdittuna, onko koirasi rodussa jotain pielessä?
En ole miettinyt asiaa. 

10. Miten kaikki sai alkunsa - onko innostus koiriin ollut aina olemassa vai syttynyt pikkuhiljaa?
Erityistä innostusta koiran kanssa tekemiseen ei ennen Santtua ole ollut, joten sanoisin, että innostukseni on syttynyt pikkuhiljaa. Toki varmasti olin hyvin innoissani, kun Sini meille tuli, mutta toki ekaluokkalaisen mielestä kaikki eläimet ovat niin ihania ja söpöjä, että voiko sitä muuta ollakaan? 

11. Koiramaisia tulevaisuudenhaaveita?
Santun kanssa haluaisin uskaltautua harrastamaan mahdollisimman monipuolisesti. Siinä se varmaan kiteytyy - meiltähän jäivät pentunäyttelytkin käymättä, kun en Santun kanssa uskaltanut lähteä ja toivoisin, ettei muiden mahdollisten harrastusten kanssa kävisi niin. Toiveissani on kuitenkin ollut jo useampia vuosia, että voisin aloittaa esimerkiksi agilityn, jota Sinin kanssa en ole siis voinut. Jäsenhakemus Luusereihin on täytetty tänään, joten toivottavasti sitä kautta kynnys lähteä harrastamaan koiran kanssa pienenisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti