Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Erittäin lentävien korvien lisäksi on erittäin lentävä koirakin

27.8.2013

Ulkona tuntuu jo kovin syksyiseltä - iltaisin kädet kaipaavat sormikkaita ja pää pipoa, eikä aamuisinkaan voi lähteä enää yöpaitasillaan koiria ulkoiluttamaan. Päivisinkin, vaikka lämpötila lähentelisi kolmeakymmentä, tekee jokin ilmasta syksyisen. Ulkona ei kuitenkaan näytä vielä syksyiseltä, sillä siellä on vielä kovin vihreätä. Niinpä suuntasimmekin sunnuntaina metsään pitkästä aikaa kameran kanssa etsimään hieman jotain muutakin sävyä kuviin, vaikkakin melko heikoin tuloksin.

Tänään Santulla olikin edessä elämänsä ensimmäinen fysioterapeuttikäynti. Syynä käynnille oli se, että Santtu on mielestäni liikkunut huonosti viime aikoina, joten tilanne oli fiksuinta käydä tsekkaamassa. Pihalla oli tarkoitus katsoa koiran liikkeitä, mutta vieraassa ympäristössähän Santtui liikkui aivan toisin, kuin kotona. Ei merkkiäkään siitä, että takajalkojen liike olisi ollut hieman epäsymmetristä, koira olisi edes satunnaisesti peitsannut tai olisi muutenkaan vaikuttanut jumiutuneelta. Liikkeen lisäksi katsottiin istu-maahan-liikesarjaa, sekä pyörimistä ympärilläni ja sen perusteella fysioterapeutti sanoi, että takapään koordinaatio olisi vielä vähän heikko.

Mitään vakavaa Santusta ei löytynyt - lanneselän loppuosa oli molemmilta puolilta jumissa ja Santtu sai siihen laserhoitoa. Muuten koira oli jumiton ja kaikki oli kondiksessa. Tuon lanneselän fysioterapeutti suositteli kuvauttamaan samalla, kun koira viedään muutenkin kuvattavaksi, ettei siellä ole mitään, mikä jumittumisen aiheuttaisi. Kotiin saimme venyttelyohjeita muutaman ja harrastuksia saamme jatkaa heti. Tänään ja huomenna toki liikunnan ja muun osalta on kevyempää, mutta sen jälkeen. Uusintakäyntiä on luvassa sitten, jos koira alkaa liikkumaan taas huonommin tai viimeistään kolmen kuukauden päästä. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti