Blogi Velmu Rölli Unto Muut koirat Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Pitkästä aikaa

20.4.2014
Postaustahti on hiipunut aivan olemattomiin. Voisin sanoa, että minulla on ollut liian kiire, mutta se olisi valhe. Yksinkertaisesti inspiraatiota ei vain ole ollut. No, mitä me ollemme touhuilleet viime aikoina? Emme juuri mitään. Oikeastaan Otto kävi viime viikonloppuna ryhmänäyttelyissä Kankaanpäässä, mutta koska en ollut tälläkään kerralla mukana, ei minulla oikeastaan ole muuta kerrottavaa kuin se, että Otto sai ERI:n.


Agilityn ryhmätreenit seurassa tosiaan starttasivat kolmisen viikkoa sitten ja sain molemmille pojille treenipaikan haluamastani ryhmästä. Minulta jäi toinen kerta väliin koulun vuoksi, mutta näinä kahtena kertana on mennyt ihan hyvin. Santun kontaktit alkavat olemaan varsin kivalla mallilla, sillä viimeksi perjantaina se otti ne kaikki ilman namia maassa. Seuraavaksi sitten siirrytään hiljalleen siihen, etten aina palaakaan palkkaamaan kontaktille, ettei Santtu ala jäämään sinne, jos palkkaa ei tullakaan tuomaan. Lisäksi pitäisi lisätä sitä oikeaa juoksua omiin jalkoihini, eikä jäädä paikalleen juoksemaan kontaktin viereen. Mutta ei meillä ole mihinkään kiire, enkä tämän suhteen haluaisi missään tapauksessa ottaakaan kiirehtimisen takia takapakkia. Oton kontaktithan ovat vielä paljon alkeellisemmalla mallilla, sillä sen kanssa meni useampi kuukausi jo siihen, ettei se pelkää esimerkiksi puomia. Siinä vaiheessa ei vielä paljoa kontakteja mietitty, kun koira vain tärisi ja ryömi esteellä.


Molempien kanssa pitäisi nyt tänä keväänä/kesänä ottaa oikein tehotreeniin rengas ja kepit, että ne olisivat vähän vähemmän keskeneräiset joskus lähitulevaisuudessa. Etenkin kepeillä ohjurien kanssa oli jostain käsittämättömästä syystä tullut takapakkia ja paljon - kumpikin koirista oli ihan ulapalla perjantaina niiden kanssa. Molemmillahan on ollut ohjureita poistettuinakin väleistä, mutta nyt sai todella vahtia, ettei niistä hypätä yli tai ryömitä ali. Tämä todella tuli puskista. Pitää siis palata askel taaksepäin keppitreeneissä.

En voinut vastustaa... Jotenkin tuli vain niin haikea fiilis, sillä tuohon väliin olisi kuulunut muori. 

Tulevat tapahtumathan tosiaan löytäisi kalenteristammekin, mutta voisin kuitenkin kertoa niistä hieman. Ensi viikonloppuna olisin halunnut lähteä jonnekin koirien kanssa, mutta pääsen tekemään 16 tunnin työpäivää agilitykisoihin... Eikä minulla (ajokortittomana) ole vielä mitään hajua siitä, että millä pääsen parinkymmenen kilometrin päästä yöllä kotiin. Bussitkaan eivät tänne perähikiälle kulje edes arkisin myöhään, saati sitten viikonloppuisin se yksi vuoro päivässä. Mutta eiköhän asia (toivottavasti) järjesty, sillä tarvitsen koko päivästä saatavat talkoopisteet ja tässä vaiheessa olisi aika huono ilmoittaa, että onkin vain puoli päivää hommissa.

No kuitenkin, koirien tekemisiin. Santulla on toukokuun alussa luonnetesti, jota odotan todella innolla! Olen katsonut muutamia videoita luonnetesteistä, mutta onhan ensimmäinen kerta kuitenkin aina ensimmäinen kerta. Luonnetestistä seuraavana viikonloppuna suuntaamme hörökorvan kanssa ihmettelemään tottelevaisuuden saloja (jotka tällä kerralla toivottavasti ovat muistissa). Toukokuun suunniteltuihin näyttelyihin emme luultavasti nyt suuntaa, sillä tällä hetkellä minulla ei vain ole kiinnostusta. Sen sijaan parit epikset toukokuussa olisi, joihin voisin mennä molempien kanssa, jos kyydit järjestyvät. 

Kuvia olisi useammilta päiviltä julkaisematta, mutta tämän postauksen kuvat ovat tänään kuvattuja ensimmäistä lukuun ottamatta. Oli kyllä todella ihana ja kesäinen sää! 


 Aina niin fiksun näköinen eläin. :-D
 
2 kommenttia: