Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Ansaittu nolla ja ansaittuja kymppejä

4.10.2014
Tänään korkkasimme Santun kanssa avoimen luokan Lohjalla tokokokeessa. Lähtö kokeeseen tapahtui hieman yllättäen, kun saimme peruutuspaikan torstaina. Ei muuta kuin kokeenomaiset treenit tekemään silloin ja kaikkihan toimi! Eilen vielä hallilla teimme agilityn (Santtu oli muuten ihan super!) jälkeen viiden ja puolen minuutin paikkamakuun, sekä hieman seuruuta. Santtu teki todella kivalla vireellä, joten melko luottavaisin mielin lähdimme kohti koetta. Tiesin koiran osaavan kaikki liikkeet ja osan ihan rehellisesti kympin arvoisesti. Tuomari kokeessa oli vaihtunut Taru Torpstörmiin, josta en ollut aiemmin kuullut. 

Koepaikalla hermostusta lisäsivät onnettomat yritykseni saada herra valkoisen viretilaa nousemaan, kun se taas vaihteeksi muistutti lähinnä laamaa. Ei koe huonosti mennyt, mutta paremminkin se olisi voinut mennä. Jos jo huonolla ylsimme miltei ykköseen (ja ne puuttuvat pisteet olisi jo saanut kympin paikkamakuusta, siitä meidän normaalista paikkamakuustamme), niin ei tämä päätös varmaan liian nopeasti tullut. Tuomari kyllä oli tiukka, mutta kuitenkin reilu. Tietääpähän ainakin ansainneensa ne paperista löytyvät kympit - meitä aiemmin (olimme 5. koirakko) oli jaettu vain yksi kymppi, eikä niitä avokätisesti jaettu meidänkään jälkeemme. Ja en minä itse meille muista liikkeistä olisikaan niitä antanut. 

Paikkamakuu 7 - Oli maannut rauhallisesti, mutta ollessani miltei koiran vierellä nousi. Eikä Santtu arvatenkaan ikinä ole noussut paikkamakuusta ennen käskyä... Siinä meni se varma kymppi! Jos jotain positiivista on etsittävä, niin rivistä oli lähtenut haahuilemaan joku ja siellä uikutti joku toinen ja silti Santtu oli siellä ollut rauhallisena. 
Seuraaminen taluttimetta 7 - Huono vire näkyi. 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5 - Huonon vireen aiheuttama huono seuruu rokotti pisteitä
Luoksetulo 10 - Ihan superjuttu! Pelkäsin pahinta, kun Santtu lähti tulemaan oikeasti todella reippaasti, mutta piru, sehän pysähtyi niille sijoilleen täydestä vauhdista! 
Seisominen  seuruun yhteydessä 10!!! - Viretila oli hieman noussut vauhdikkaan liikkeen takia, joten seuruu oli paljon parempaa. Lisäksi tämä oli ensimmäinen ei-nollille mennyt seisominen kokeessa! Vihdoinkin siitä on todiste, että se oikeasti osaa erotella käskyt... 
Noutaminen 7,5 - Yksinkertaisesti harmittaa. Ei ollut ollenkaan Santun tasoinen nouto. Sai kapulasta huonosti kiinni (näin sen jo koiran lähestyessä), joten palautti sen hitaasti ja sivulle tullessa kapula putosi. Nappasi kyllä heti suuhunsa, mutta harmittaa todella paljon. 
Kauko-ohjaus 10 - Näppärät vaihdot! 
Estehyppy 0 - Hidas, laiska lähtö esteelle ja kun kuuli jostain istu-käskyn, istui esteen eteen ja jouduin ottamaan koiran uudelleen sivulle ja siitä hyppy. Hypyn toisella puolella istui nopeasti, mutta ei lähtenyt ensimmäisellä käskyllä. Ei tosiaan ne virheet, joita odotin hypyssä.
Kokonaisvaikutus 6 - Koira katosi kehästä jonkun palautteenvaihdon aikana... (Mikähän aivotus sekin oli?!?) Onneksi ei sentään koko koe mennyt nollille! Tuomari kyllä tykkäsi Santusta ja Santtu on kuulemma ihana, kun se osaa pitää suunsa kiinni. :D Tuomari sanoi suurimmaksi ongelmakohdaksi seuruun ja sen kanssa täytyy jatkossa tehdä paljon töitä. Sehän se todellakin on kompastuskivemme. Santun pitäisi olla juuri, eikä melkein oikeassa vireessä, jotta seuruu toimisi.  
Yhteensä 153p. -> AVO2, sijoitus 3/12

Ei se siis niin huonosti mennyt, vaikka hieman harmittikin nuo pari kohtaa. Ne maksoivat meille ykköstuloksen. Ja se kehästä katoaminen! Santtu ei ole ikinä sellaista harrastanut, joten en ajatellut, että se hiipparoisi minnekään salakavalasti. Tulipahan taas muistutus itselleni, ettei Santusta aina todellakaan tiedä. Huonoa fiilistä ei kuitenkaan jäänyt onnistuneiden osioiden vuoksi ja kaiken kukkuraksi kuulin vielä, että pieni Jäävuori oli sulattanut katsojienkin sydämiä. Onhan se varmasti  melkoinen väripilkku siellä isojen koirien joukossa! :D 

 

5 kommenttia:

 1. Hyvinhän teillä meni :) Vaikka emme tokossa kisaakaan, vaan ihan omaksi iloksi treenaamme, niin silti Mimmillä on sama ongelma seuruun kanssa, eli laahustaa puolen metrin päässä ellei viretila ole oikea. Hihnassa kyllä menee aina hyvin, mutta vapaana tosiaan löntystää perässä. Harjoitellaankin nyt ihan viretilaa kasvattavaa treeniä ihan aksaakin varten :) Tosin aksassa se innostuu niin, että nyt on pariin kertaan ihan yllättänyt vauhdin kanssa, ja itse olen just ehtinyt ohjaamaan ajoissa kun olen varautunut siihen hitaaseen Mimmiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Santtu nyt ei sentään puolen metrin päässä laahusta (koska silloin en menisi kokeeseen), mutta kyllähän se väljemmäksi menee ja ihmeelliseksi humalaisen hoiperteluksi. :D Hyvä, että teillä on löytynyt vauhtia!

   Poista
 2. Onnittelut! Kyllä ne ykkösetkin sieltä tulevat, kun sattuu nappipäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Jeps, kyllähän ne! Tiedän Santun kuitenkin olevan sillä "tasolla" vai miten sen muotoilisi, että ykkönen sieltä tipahtaa. Se vaan, kun snautserieläimen kanssa tekee, niin koskaan ei tiedä, millä päällä se on. :D Fiksu valinta kuitenkin tämä avoimeen siirtyminen, koska luokka sopii Santulle paremmin kuin alokasluokka sen mielenkiintoisuuden vuoksi ja seuruullakin on paljon pienempi painoarvo avoimessa.

   Poista