Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Eloton elokuu

1.9.2015
No ei nyt ihan niinkään, mutta kyllä henkeä koeteltiin moneen otteeseen hirveiden hellepäivien alla, kun ainoa järkevä aika lenkille oli joskus yön pimeyden tullessa. Pari kertaa eksyimme lenkkeilemään päivällä ja kyllä siinä sai pelätä koiran osalta lämpöhalvausta ja omistajan osalta pökertymistä, kun puolen litran vesipullo ei riittänyt mihinkään. Enkä tosiaan liioittele (ainakaan kovin paljoa) pelätessäni lämpöhalvausta. Santun kohdalla yhtenä päivänä huolestuin todella paljon, kun se jäi vain pusikkoon makaamaan, eikä enää reagoinut mihinkään sanottuun tai mennyt viereiseen lammikkoon juomaan, kuten kaksi muuta tekivät. Onneksi minulla kuitenkin oli juomapullo mukanani ja sain koiran juotettua siitä, minkä jälkeen se virkosi.

Elokuussa...
(Kuvat eivät ole aikajärjestyksessä)

1. Nautimme kauniista illoista. 2. Vietimme kokonaisen päivän kisoissa, kun olin töissä. Röllikin oli pätevä häkkikoira, joskin totesin sen jo tarvitsevan isomman häkin...  3. Kauhistelimme pienen pojan kasvua. Kuusi kuukautta mittarissa jo! 4. Aktivoiduimme jälkipuolella ja sudimme pari verijälkeä Santulle. Metsässäkin oli kyllä niin kuuma, että aamuvarhainkin tehtynä fiilis oli kammottava.

1. Lenkkeilimme useampaan otteeseen tällaisilla hienoilla kallioisilla poluilla kaupungissa ollessamme. 2. Fiilistelimme auringonlaskuja 3. Rölli hoksasi, että pensaissa kasvaa ruokaa. Sen jälkeen se ei muuta tehnytkään kuin haistellut ja etsinyt vattupuskia! Jostain syystä pienisuuri koiralapsi ei päässyt minun mukaani marjastamaan... 4. Nautimme sumuisista aamuista

1-3. Lenkkeilimme erilaisissa maisemissa

1. Nautimme veden läheisyydestä paahtavan kuumilla lenkeillä. 2. Lenkkeilimme edelleen kallioisissa paikoissa. 3. Kärsimme kuumuudesta. 4. Pongasimme Loch Nessin hirviön vedestä muutamaan otteeseen...

1. Kävimme iltaisin pari kertaa seuran kentällä treenaamassa aksaakin, vaikka ryhmätreenit jäivät kisojen vuoksi väliin. Useimmiten sattui aika upeat auringonlaskut treeniajankohtaan! 2. Lenkkeilimme vielä vähän lisää. 3. Kävimme Tampereella kisaamassa kahden LUVA:n ja kääpiösnautserien agilitymestaruuden kolmannen sijan verran. 4. Yritimme ottaa yhteiskuvia, jotka muuten nekin ovat blogissa vielä julkaisematta!

1. Ihailimme aamuja 2. Lenkkeilimme usein tällaisella kokoonpanolla. 3. Kirosimme kaupunkilaisialintuja. Tai siis minä kirosin, Santtu varmaan kirosi hihnaansa... Santun nyt vielä saa jotenkin kuljetettua mukaansa, mutta Rölliä ei kisko kuin jonkinlaisella hinauslaitteella, jos se laittaa jarrut päälle. :D

1-4. Teimme hienoja iltalenkkejä kaksin, kolmistaan ja nelistään. 

1. Seikkailimme ihmisasutuksenkin keskellä toisinaan. Tässä olimme menossa fyssarille, jolta saimme varsin armollisen tuomion. 2. Havahduin siihen, kuinka kivat kinttukarvat Santulla onkaan laatunsa puolesta tällä hetkellä. Hirveän räjähtäneet ja pitkäthän nuo kyllä olivat kuvanottohetkellä. 3. Santtu kyseli kovin, miten tämä järjestely nyt näin päin menee, kun joutui parit iltalenkit olemaan hihnassa toisten ollessa vapaana, kun yleensä Santtu on se vapaana oleva...

1. Pyörähdimme kotimätsäreissä: Santtu pienten aikuisten 2. & Rölli pentujen SIN1, BIS5 2. Kilpailimme Tuusulassa: palkintojenjaossa oli käppänäedustus. Santtu kovin tykkäsi tytöstä, joka ei ollut ihan samaa mieltä Hörökorvasta... 3. Treenasimme jopa tokoa joskus! Oikeastaan tuli tehtyä useammatkin treenit, mutta niistä kirjoittelu jäi ajatuksen tasolle. Lyhyesti sanottuna en ole ollenkaan niin varma enää uusien liikkeiden suhteen... Ruudun kanssa olemme ottaneet takapakkia ja paljon. 4. Kävimme Klaukkalassa pentumätsäreissä. Kolkon koiralapsen tulos oli melko yllättävä: PUN1, BIS4.

1. Taistelimme muutamaan kertaan hihnasta - useimmiten silloin, kun harjoittelimme sivulletuloja ja seuruuta lenkkien yhteydessä. 2. Lenkkeilimme rantamaisemissa. 3. Röllikin näytti välillä ylväältä pölvästin sijaan... Yleensä tilanne kyllä oli ohi ennen kuin olin kaivanut kännykän taskustani. 4. Pikkupojat nauttivat reissusta ilman Hirmua. Matkustusmukavuus taattu! Tässä suuntana oli Lieto, jossa tosiaan kisasimme kolme agilityrataa Santun kanssa: 5rv (2. sija), hyl, 5rv (3.sija).

1-4. Ihastelimme syksyn tuloa. 

1. Treenasimme sitä tokoa. Seuruun kanssa olemme työstäneet peruutuksia ja ne tuntuvat edistyneen. 2. Onnistuin taltioimaan luonne-erot yhteen kuvaan. Santtu suorastaan unelmoi ja tuosta taustalla hiippailevasta susihukasta ei tarvitsekaan varmaan kertoa enempää. ;) Tosin Santtukin oikeasti rymyää oikeissa metsissä puskissa ja lähtee hajujen perään, mutta säilytetään täällä blogissa mielikuva Järkevästä Jämerästä Jäpittäjästä. 3. Riiseni todella oppi rakastamaan vettä. Minusta oikeastaan tuntuu siltä, että lenkilläkin Rölli pyrkimällä pyrkii juoksemaan kaikkien kuralammikoiden läpi. 4. Kävimme tutustumassa uusiin paikkoihin.

1. Nautimme hiljaisista hetkistä ja luonnon tarjoamasta kauneudesta. 2. Totesin, ettei tokossakaan tarvitse varusteiden puutteesta kärsiä, eikä senkään osalta ostoslista pääse lyhenemään. Seuraavana hankintalistalla on Röllille kapuloita, Santulle uusi tokoeste (nykyinen ei pysy pystyssä ilman laatikoita ja toisenlainen uutta EVL silmällä pitäen), pienemmät ruutumerkit, lisää tunnarikapuloita, isompi tötterö kiertoharjoituksia varten, ... 3. Tein treenisuunnitelman: uusi kuukausi toivottavasti tuo ryhdistäytymisen myös treenien suhteen. 4. Olin pariin otteeseen valmis lähettämään Röllin Siperiaan. Kerran Rölli mm. pissasi sänkyyn, hyppäsi alas ja lorotteli koko käytävän pituudelta pissaa olohuoneeseen asti. Pissaa oli seinillä asti... Tuhottuakin tuli yhtä sun toista. 

2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia jälleen :) Pitäisi vissiin tulla koluamaan lähimetsiäsi kerta siellä noin kaunista on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo täällä on kyllä ihan nättiä, vaikka harvemmin ihan lähimetsässä rymytäänkään.

      Poista