Blogi Velmu Rölli Unto Muut koirat Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Kulunutta viikkoa

1.6.2013
Tylsä arkitottelevaisuuspostaus taas luvassa, viime viikon arkitottelevaisuuskerrasta en kirjoitellutkaan. Edeltävän viikon kerrasta mainittakoon, että se oli ihan kamalaa - koko tunnin ajan satoi, eikä mitenkään tihuttamalla, vaan ihan kunnolla. Molemmat koirat vain tärisivät kylmästä ja keskittyminen taisikin mennä siihen. Vaikka Santtu periaatteessa tekikin kaiken, mitä siltä pyysin, oli se ärsyttävän hidas ja siitä näki, ettei se mitään tehnyt kovin mielellään.

Tämän viikon keskiviikkona kuitenkin siis lähdimme mukavan auringonpaisteen saattelemana jälleen harjoittelemaan arjen taitoja. Alkutunnista pujottelimme yksitellen muiden koirakoiden ympärillä ja teimme myös seuruuta siinä. Alun pienen kangertelun jälkeen tämä sujui todella hyvin. Tämän jälkeen taisimme tehdä luoksetulon niin, että koiran tuli tulla luokse "kujan" läpi, joka koostui muista koirakoista ja muista houkutteista. Ennen luoksetuloa kuljimme kujan lävitse niin, ettei koira saanut keskittyä muihin ollenkaan. Tämä sujui meiltä hyvin, eikä Santtu epäröinyt ollenkaan.

Teimme myös tehtäväruudukkoa, jossa oli makaaminen, istuminen ja seisominen. Eipä näissä mitään ongelmaa ollut ja tämän jälkeen vielä kävimme lävitse yksitellen, mitä halusimme. Harjoittelimme Santun kanssa sitä, että joku lähestyy ja koira pysyy vierelläni istumassa. Tämä menikin hyvin, eikä Santtu syöksähtänyt kertaakaan lähestyjän tai ympärillä liikkujan luokse. Kurssin vetäjä laittoi vielä meidät tulemaan lyhennetyn version alokasluokan seuraamisesta. Otimme myös pari luoksetuloa ja ainakin näillä kerroilla Santtu tuli istumaan riittävän lähelle, eli edistystä on tapahtunut. Lienee sanomattakin selvää, että tällä kerralla meni jälleen hyvin, eikä edeltävän kerran hitaudesta ollut tietoakaan. Voisimme kuulemma syksyllä olla jo valmiita kilpailuihin, enkä ollut ollenkaan ajatellut edes moista. Tosin kyllähän työtä vielä on tehtävänä, mutta kuitenkin oli jälleen kiva saada jotain tuollaista palautetta.

Ainiin ja pääsimme Santun kanssa agilityn alkeiskurssille, joka alkaa 24.6.!:) Tosin kurssin ensimmäisellä kerralla on vielä hallittavuus/yhteistyötesti, mutta uskoisin meidän kuitenkin näiden arkitottelevaisuuskurssin kertojen perusteella läpäisevän sen.

Alla vielä pari kuvaa Otosta tämän päiväiseltä uimareissulta, joka oli molempien poikien ensimmäinen. Sinihän ei vedestä tykkää (lievästi sanottuna), mutta tuli sekin kastelemaan tassunsa. Santtukaan ei vedestä näyttänyt erityisemmin pitävän, vaan sen sai maaniteltua sen mahaan asti veteen. Otto kuitenkin polskuttelikin hieman, joten ehkä siitä vielä voisi kehkeytyä kunnon vesipeto.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti