Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Hitaasti, mutta varmasti

25.4.2015
Tänään suuntasimme Hyvinkäälle epiksiin Santun kanssa. Ottokin tarttui matkaan mukaan ja voi vitsit, kuinka mieleni tekikään lähteä sen kanssa rallattamaan myös! Emmin vielä lähtöä viime yönä, koska eilisissä treeneissä kävi hyvin selväksi se, että Santtu kaipaa nyt paljon motivaatiopätkää ja sen motivaation nostattaminen tulee olemaan treeniemme sisältö hyvin pitkälle. Päätimme kuitenkin lähteä katsomaan ja ihmettelemään. Luokiksi valitsin möllien hyppyradan ja kisaavien agilityradan.

Möllien hyppyradalla olikin kiva ja lyhyt suora juostavana. Alku lähti melko hitaasti liikkeelle ja Santtua kiinnosti hyvin vähän, mutta jossain vaiheessa se tajusi pääsevänsä vain rallattamaan suoraa ja innostui hommasta vähän. Missään nimessä suoritus ei kuitenkaan ollut nopea, vaan etenimme hyvin tappavan tasaista vauhtia. Radalta lähdimme kuitenkin hakemaan vain kivaa fiilistä ja se löytyikin. Hitaalla nollaradalla sijoituksemme oli 5/21.Kisaavien radalta ei sitten muuta olekaan luvassa kuin allaoleva hidastettu pätkä kahdelta viimeiseltä hypyltä. Rata vaikutti oikein kivalta, mutta olin päättänyt jo heti kättelyssä, että rallattelemme ihan oman radan ottaen hyllyn. Lähdimme kuitenkin vain katsastamaan keppien toimivuutta muualla ja tämän hetkisessä tilanteessa kokonaisen radan juokseminen ei välttämättä olisi paras mahdollinen ratkaisu. Katsomossa kyllä oltiin oltu sitä mieltä, että olin lähtenyt medillä kilpailemaan minien luokkaan ja kaiken kukkuraksi menin vielä unohtamaan radankin kesken kaiken. ;) 

Tällä radalla Santtu kuitenkin lähti etenemään paremmin ja muutenkin tuntui innokkaammalta, mutta muuten homma ei oikein kulkenut toivotunlaisesti. Kepit Santtu haki ensimmäisellä kerralla väärin ja sen jälkeen kaikki muukin lähti takkuamaan. Uskon kuitenkin hyvin pitkälle olevan kyse siitä, että rutiinit puuttuvat pitkän tauon jälkeen. Hyvä fiilis jäi kaikesta huolimatta tältäkin radalta ja radan jälkeen minulla oli tietenkin paras mahdollinen koira käsissäni. Keppejä kävimme vielä tekemässä hyvällä menestyksellä ja fiiliksellä verkka-alueella. 


Episten pohjalta sain tehtyä treenisuunnitelmat tästä eteenpäin keväälle ja näillä näkymin pyrimme aloittamaan kilpailemisen kesän kynnyksellä. Paljon tulemme nyt keskittymään siihen, että tekeminen on koiralle helppoa ja kivaa. Haluaisin myös saada Santun hieman pois "kontrollista", sillä jollain tavalla se on tällä hetkellä liian "hanskassa" ja tämä selkeästi hidastaa sitä. Eilisissä treeneissä vetäjä kysyikin, olemmeko viime aikoina tehneet paljon tottista, koska se näkyi koirasta kauas. Kaikessa yksinkertaisuudessaan agilitystä pitää saada Santulle kiva asia jälleen ja se pitää saada tajuamaan, että on ihan sallittua ja toivottuakin irtautua "otteestani". Yksittäisinä asioina tulemme hiomaan kontaktiesteitä ja keppejä, mutta ensisijaisesti paneudumme koiran mielentilaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti