Blogi Velmu Rölli Unto Muut koirat Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Kun tahvot treenaa

15.4.2015
Kummasti taas treenausinto nosti päätään, kun saimme kaksi koepaikkaa toukokuun ensimmäiselle viikonlopulle Santun kanssa. Toivon mukaan saamme reilussa kahdessa viikossa palauteltua tekemisen intoa mieleen ja hiottua esiin kaivetuista liikkeistä jälleen paremmat. Sen pidemmittä puheitta alla on videota maanantain treeneistä ja listattuna treenien plussat ja miinukset. 


Plussat +
+Muutamat kivat seuruupätkät, joissa vire kohdallaan
+Onnistunut piilopaikkis
+Tarkat kaukot
+Luoksarit läpijuoksuina ilman pienintäkään ennakointia
+Nouto 

Miinukset -
-Hyppy. Ei hyppää taas estettä, ei sitten kerrassaan mihinkään suuntaan
-Perusasentoon hakeminen heikkoa ja hakee vinoon
-Vire oli kokonaisuudessaan melko huono
-Jättävien erottelu: kaikki käskyt tarkoittivat Santun mielestä "maahan"

Tulevien viikkojen treenisuunnitelma onkin tämän myötä melko selvä. Paljon työskentelyä oikean vireen kanssa, perusasennon pyörittelyä, hypyn rakentamista pikkupalasista (samanlainen täyshajoaminen tapahtui jonkun kokeen jälkeen) ja jättävien erottelua. Luoksetuloa tulemme tekemään varmasti paljon läpijuoksuna ja ehkä pari kertaa katsotaan, että koira vielä muistaa pysähtymisen jalon taidon. Yritän kuitenkin parhaani, että Santtu ei ennakoisi. Kokeessa ei ole kovin kivaa, jos koiraa saa käskyttää kolme kertaa ennen kuin se lähtee odottamasta ja sittenkin stoppaa ensimmäisen edetyn askeleen jälkeen. Täytyy kuitenkin muistaa, että parissa viikossa ei ihmeitä tehdä, mutta onneksi kaikkien liikkeiden  pitäisi kuitenkin olla takaraivossa ja kaivettavissa esiin. 

Parin päivän treenitauko kuitenkin on tiedossa tähän väliin, sillä tänään suuntaamme Hörökorvan kanssa fysioterapeutille. Santun pissanäytteen sain viimeinkin viikko sitten otettua metsästettyäni sitä kaksi päivää ja näyte oli onneksi puhdas. Myöskään viljelyssä ei ollut bakteerikasvustoa, joten jäljelle jäivät jumi tai hormonien hyrrääminen - tänään selvitellään siis ensimmäistä ja jos mitään ei löydy, niin sitten ei vain mahda mitään. Mielestäni on kuitenkin tärkeää ensin selvittää, onko koiralla mahdollisesti jokin vikana, eikä lähteä siitä oletuksesta, että se johtuu vain sellaisesta seikasta, jolle ei mitään mahda. Santtu "oireilee" ihan samoilla oireilla kaikkea, joten varma ei voi olla ennen asioiden selvittämistä. 

2 kommenttia:

 1. Vitsit sulla on kiva blogi! Jäänpäs seuraamaan :)

  -Anna-

  Neljän kanin elämän vilskettä ja melskettä pääset seuraamaan täällä: http://kanimukset.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidät blogistamme! Toivottavasti viihdyt sen parissa jatkossakin. :) Täytyy käydä vilkaisemassa teidänkin blogianne!

   Poista