Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Ei meidän päivämme

17.8.2015

Eilen kävimme kilpailemassa Santun kanssa Tuusulassa kolme rataa: kaksi agilityrataa ja yhden hyppyradan. Ei kyllä jotenkin ollut meidän päivämme, eikä homma ottanut sujuakseen. Kotiin palattiin kahden huonon vitosen ja yhden hyvän hyllyn saattelemana. En oikein tiedä, mistä homman sujumattomuus johtui, oliko kyseessä kenties erilaiset rutiinit (edeltävä päivä oli melko aktiivinen lepopäivän sijasta, koira näki, minne jätin palkan), helle vai jokin muu seikka. 

Ensimmäinen agilityrata ei vain kulkenut. Santtu liikkui kuin täi tervassa, eikä lähtenyt edes minun perässäni etenemään. Kontaktit olivat todella hitaat. Positiivistakin radasta toki löytyi, sillä kepit olivat todella kivat! Santtu haki ne hyvin ja pujotteli varmana loppuun asti. Toiseksi viimeinen rima tuli alas, josta vitonen ja lisäksi saimme reippaasti yliaikaa etenemän ollessa 2,8m/s. Tällä radalla kuitenkin sijoituimme toisiksi, kun miniykkösiä oli kisaamassa vain viisi.

Hyvä hylly tehtiin siten, että putkesta löytyi väärä pää. Tällä radalla S lähti liikkumaan ihan ok:sti loppusuoralla ja teki hienon ja meille nopean puomin, vaikkakin läpijuoksuna... Tämä rata kuitenkin nostatti fiiliksiä hyppäriä varten, mutta siihen mennessä fiilikset olivat jälleen latistuneet, eikä Santtu lähtenyt taaskaan edes minun perässäni etenemään, joten sitä oli haastavaa ohjata. Se haahuili ihmeellisesti ja kepeiltäkin lähti puolesta välistä vain pois. :D Viimeisen välin olen tiennyt olevan meille ongelma, mutta että ihan keskeltä keppejä... Etenemäksi jäi 2,74m/s, joten ihan oikeasti emme liikkuneet eteenpäin.

Seuraavan kerran kilpailemme melko varmasti elokuun viimeisenä viikonloppuna. Toivottavasti silloin kulkisi käppänä vähän rivakammin taas. Vielä on kyllä hieman auki, missä kilpailemme, mutta eiköhän sekin selviä aikanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti