Blogi Velmu Rölli Unto Muut koirat Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Haaste

15.10.2013
Tämän haasteein sain Nealta, kiitos! Tällä kerralla en itse haasta ketään, sillä olen niin huono keksimään  kysymyksiä. 


1. Miksi/miten olet päätynyt pitämään tätä blogia? Onko(/Onko ollut) sinulla muita blogeja?
Halusin alkaa harjoittelemaan koirienkin kuvaamista ja blogi oli kätevä tapa jakaa kuviani. Nyt koirien kasvettua on mukaan tullut harrastuksia ja niistä on kiva pitää itselleen jonkinlaista kirjaa. Minulla on ollut hevosblogi, jota kirjoitin noin kahden vuoden ajan. 

2. Millaisista asioista/ominaisuuksista olet muille koirakoille kateellinen?
Täydellisesti sujuvasta ohitustilanteesta. Jostain syystä se on se osa, jota en ole saanut opetettua Santulle sillä tavalla, kuten haluaisin sen sujuvan. Vaikka kyllä nykyisin muista koirakoista päästäänkin suurimmaksi osaksi hihna löysällä ja koira vierellä pysyen ohitse, mutta silti Santusta vielä huomaa, että se kiihtyy tilanteesta ja haastaa muita koiria. Santtu ei rähise tai vastaa rähinään, mutta saa kyllä jotkut muut rähisemään.

3. Miten muuttaisit itseäsi koiranomistajana?
Turhista asioista murehtimisen ja stressaamisen jättäisin mieluusti pois. Voisin ehkä myös joidenkin asioiden suhteen löysätä hieman nutturaa, enkä olla niin pikkutarkka. 

4. Onko sellaista lajia jota et voisi kuvitellakaan harrastavasi? Miksi?
Voin ihan rehellisesti sanoa, etten edes tiedä, että mitä koiralajeja on olemassa. Tai nimellisesti tiedän joitakin, mutta en tiedä, että millaisia ne ovat. Kysymykseen on siis vaikea vastata.

5. Puetko koiraasi syksyisin/talvisiin/muulloin johonkin vaatteisiin? Millaisiin?
Syksyllä ja keväällä puen sadeloimen, jos sataa kunnolla. Talvella puen pakkasten ja karvatilanteen mukaan, käytössä on jokaisella mantteli ja Santulta löytyy lisäksi vedenpitävä fleecehaalari. Itse pidän haalarista eniten, sillä vilu tulee talvisin osaksi varmasti sen takia, kun jalat ovat yhtä lumipalloa

6. Miksi harrastatte koirasi kanssa juuri sitä lajia jota harrastatte?
En oikeastaan tiedä. Toko tuli ihan vahingossa mukaan kuvioihin ja en vielä tiedä, johtaako tämä mihinkään kotitokoilua pidemmälle. Kovin meitä on kyllä kannustettu jatkamaan ja tähtäämään kokeisiin, mutta enhän minä ole edes tänne blogiinkaan rohjennut videopätkiä laittaa. Agilityä olisin halunnut harrastaa jo kauan sitten Sinin kanssa, mutta koska Siniä ei ole koulutettu, ei se sen kanssa ollut mahdollista. Mutta ei agilitynkään harrastamiselle kai sen suurempaa syytä ole.

 

7. Milloin olet hävennyt koirasi puolesta eniten?
Kyllä niissä tilanteissa on saanut itseään hävetä, eikä koiraa. ;) Ajattelen ihan kaikkea aina koulutuksellisesta näkökulmasta ja hävettävissä tilanteissa minä olen vain epäonnistunut. Mutta eniten on hävettänyt silloin, kun koira on ampaissut metsässä toisen koiran luokse tottelematta minkään sortin käskyä. 

8. Milloin koirasi (jos osaisi) on hävennyt sinua eniten?
Tähän on helppo vastata! Varmasti silloin, kun olen ollut pettynyt johonkin ja kiukutellut. Hävettää kyllä itseänikin jälkeen päin, jos olen pettynyt esimerkiksi näyttelyissä koirasta saatuun mittaustulokseen ja olen sen jälkeen tiuskinut kotimatkan ajan. 

9. Millainen "huumorintaju" koirallasi on?
Olen varmaan itse niin huumorintajuton ihminen, etten osaa vastata tähän. :D 

10. Seuraava koirahaave? (Millainen, miksi, toiveita, haaveita, mitä vaan)
Kyllä se on partasuu, mutta käppänän lisäksi on alkanut mietityttämään, josko se voisi olla hieman isompikin. Eli snautseri on käynyt myös mielessä. Jos toinen koirani on kääpiösnautseri, on haaveissani mustahopea tai pippurisuola. En jotenkin osaa edes ajatella jotakin muuta kuin parrallista kaveria. Mutta miksi sitä hyvää vaihtamaankaan? Haluan rohkean ja pelottoman kaverin, joka tykkää kulkea kanssani luonnossa säällä kuin säällä ja on motivoitavissa. 

11. Millaista koiraa et voisi ottaa koskaan? (ulkonäkö/luonne/mitä vain)
En ottaisi missään tapauksessa koiraa, joka ei voi hengittää normaalisti. Sitten on sellaisia ulkonäöllisiä piirteitä, joita en halua, mutta tämä on sellainen piirre, joka on ehdoton ei.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti