Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Kadonnutta intoa metsästämässä

26.10.2013

Tokonkin suhteen on ollut hieman motivaatiokatoa havaittavissa Santun kanssa ja sen vuoksi pidimmekin tarkoituksella tokoiluista hieman pidempää taukoa. Kunnes tajusin ilmoittautuneeni möllitokoon, joka oli tänään. Silloin oli oikeasti pakko lähteä etsimään sitä kadonnutta intoa takaisin tekemiseen. Tauko nimittäin ei tällä kerralla ollut tehnyt tehtäväänsä, joten oli aika katsoa hihnan toisen pään suuntaan. Tämän parin viikon ajan pidimme treenit hyvin lyhyinä ja hyvin helppoina. Unohdin kokonaan pidempien pätkien vaatimisen ja palasin ihan alkujuurille. Yritin olla ottamatta turhaa stressiä siitä tosiseikasta, että estehyppy oli ihan alkutekijöissään. 

Tämä päivä koittikin hyvin nopeasti. Päätin kaikesta huolimatta lähteä vähän ihmettelemään, että mitä siellä kehässä sitten tapahtuukaan. Paikalle saavuttuamme en voinut olla huomaamatta rotu- ja kokojakaumaa. Pienen valkoisen koiran kanssa oli kyllä hieman orpo olo. Mölliluokkamme oli viimeisin järjestettävä luokka, joten odotteluaikaa tuli ihan reippaasti. Ihme ja kumma ennen meidän vuoroamme en kyllä jännittänyt kauheasti, mutta siitähän se jännitys alkoikin, kun pääsimme luoksepäästävyyteen ja paikkamakuuseen. 

Luoksepäästävyydessä Santtu hieman hötkyili, mutta pysyi kuitenkin paikoillaan. Paikkamakuukin sujui hyvin, eikä Santtu noussut, vaikka vieressä oli kaikenlaista sählinkiä nousevan koiran kanssa. Tämän jälkeen menimme ulos hieman ottamaan lyhyitä seuruupätkiä ja innostamaan koiraa, sillä meitä ennen luokassamme oli vain yksi osallistuja. Kun oma vuoromme koitti, olin niin jännittynyt, etten oikeastaan edes muista, että miten mikäkin liike sujui tai meni. Tukijoukkoni kehän ulkopuolelta kyllä huomasivat jännitykseni, mutta onneksi Santtu ei reagoinut siihen sen enempää. Videolta katsottuna sanoisin kyllä, että ei sujunut alkuunsakaan tasomme mukaisesti, mutta eihän uudessa tilanteessa sitä kotona tapahtuvaa tai tutun treenipaikan suoritusta kyllä voikaan koiralta vaatia, kun omistajakaan ei siihen kykene. 

Pisterivi kuitenkin näyttää seuraavalta:
Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 1min 10
Seuraaminen kytkettynä 9 - Muuten kontakti ihan ok, mutta haisteli kahdessa kohdassa ja kerran vilkaisi tuomaria matkan varrella. Olisi voinut olla innokkaampikin. 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 
Luoksetulo 9 - Tuli liian eteen. 
Estehyppy 5 - Hyppäsi, kun sanoin valmis ja ennakoi oikeastaan ihan kaiken muunkin. 
Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä pisteitä siis kertyi 123/140p ja tällä suorituksella jopa sijoituimme toisiksi! 


4 kommenttia:

 1. Teillähän meni hyvin! Sit vaan pian jo virallisiinkin, eikö? :D Mä huomasin myös tänään tuon rotujutun: Nera oli alossa ainut pieni koira, eikä mun mielestä avoimessakaan ollut bortsua pienempiä. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo-o niistä virallisista vielä tiedä. :D Kevättalvella kuulemma meidän "pitäisi" olla valmiita, että varmaan silloin tähdätään siihen virallisten korkkaukseen. Suurin ongelma siinä tulee olemaan palkattomuus. Vaikka ihan ok se nytkin oli tuon lyhyen hihnaseuruupätkän ajan, vaikka palkkasinkin sen jälkeen. Tai ei palkattomuus itsessään ole se ongelma siis... äh, vaikea selittää. :D Mutta siis yhteen pätkään samaa "tylsää" liikettä = ongelma. Ei niinkään se, että tulee useampia liikkeitä peräjälkeen ilman palkkaa. Ymmärsitköhän mitään? :D

   Hehjoo, musta vieläpä tuntuu, että valkoinen pieni koira on vielä vähemmän "uskottava" kuin esimerkiksi muut käppänävärit. :D Vaikka mitä sillä muiden mielipiteillä oikeastaan on väliä!

   Poista
  2. Joo, luulen että ymmärrän. :D Onneksi en ole ainakaan huomannut, että mitään rotuja katottaisiin alaspäin. :)

   Poista
  3. Aa no hyvä! :D Mulla taitaa vaan itselläni olla joku mielikuva valkoisista pikkufifeistä ja siksi moinen ajatus on mieleen juolahtanut. :D

   Poista