Blogi Velmu Unto Muut koirat Rölli † Santtu † Sini † Ruudun takana Kalenteri

Agiliitoa kerrakseen

13.10.2013

Nyt on liidelty Santun kanssa agilityssä taas kerrakseen. Perjantain ryhmässä teimme pientä rataa, joka oli muodoltaan kuin S-kirjain. Siihen kuului tavallisia hyppyjä, muuri, A ja rengas. Aalla ilmeni heti alkuunsa ongelmia kontaktilla, sillä Santtu ei pysähtynyt siihen millään oikein, vaan kiersi alas. Kun vetäjä meni seisomaan kiertokohdan eteen niin, ettei koira päässyt kiertämään alas, pysähtyi Santtu kyllä oikein. Seuraava ongelmamme olikin rengas. Kaksi ensimmäistä kertaa koira paineli täysiä ohi käskystä huolimatta, sitten hyppäsi muutamaan kertaan renkaan välistä ja vasta tämän jälkeen saatiin oikea suoritus aikaan. 

Harjoittelimme tällä kerralla myös keinua niin, että kurssin vetäjä piti alta kiinni. Santtu eteni reippaasti aina keinun päähän asti, joten sen kanssa vetäjä alkoi myös laskemaan keinua. Santtu pysähtyi hyvin aina keinun päähän, eikä ihmetellyt liikkuvaa keinua. Jostain kumman syystä kontaktikäsky tällä esteellä toimi ja muutenkin meni hyvin ensikertalaiselta! 


Lauantaina mölliryhmässämme teimme kahdeksikkoa, jossa oli tavallisia hyppyjä, putkia, pituus ja rengas. Pituuden ajattelin koituvan ongelmaksi, sillä siitäkin Santtu tykkäsi alkeiskurssilla joko painella ohi tai hypätä 50-50 mahdollisuudella. Nyt se kuitenkin sujui hyvin. Ongelmaa tulikin "yllättäen" renkaalla, jota teimme sitten yksittäisenä. Yksittäisenä se sujui ja koira hyppäsi sieltä, mistä pitikin, mutta osana rataa sitä ei saatu sujumaan sitten millään. Yhden kerran Santtu teki sellaisenkin ratkaisun, että yritti hypätä renkaasta ja sieltä sivusta ja törmäsi sitten renkaaseen. Onneksi mitään ei sattunut, eikä Santtukaan moisia vahinkoja jää mietiskelemään. Puomiltahan on myös tultu alas meidän "uramme" aikana jo. 

Itse sain noottia siitä, että jään varmistelemaan koiraa ja sitten huomaankin, että olen yhtäkkiä jäljessä.  Ihan tottahan se on kyllä ja tiedostan itsekin tekeväni tätä erityisesti putkilla. Santun koostakin oli puhetta ja tämänkin kurssin vetäjä arvioi ihan rajatapaukseksi eli vain mittauttamalla koiran saan varmuuden siitä, että onko Santtu mini vai medi. Sinänsä sillä ei kyllä ole väliä, koska en koiraa halua hypyttää medien esteillä, joten siinä vaiheessa unohdetaan vain mahdollinen kilpaileminen. 

2 kommenttia: